Dag 4, en dag full av opplevelser😍

I dag var planen å stå tidlig opp og dra ut på en tur som er veldig populær her i området. Det er egentlig pga. den turen som vi kom hit i det hele tatt. Vi spiste raskt frokost og var ute på veien før klokken var 0800.

Jeg hadde funnet dette stedet på google map og bare zooma meg inn. Det så veldig fint ut, så fant ut at vi måtte ta turen hit. Jeg har lånt bildet av google så dere skjønner hva jeg mener.

Vi hadde lest at det lønte seg å være tidlig ute for å få parkeringsplass, så vi var en av de første som var der. Parkerte og begynte å gå. Når vi kom til et hotell som ligger der, som vi må forbi, ble vi stoppet av brannmenn. Det viste seg nemlig at det hadde vært skogbrann der i natt, så de drev med etterslokking.

Det var skikkelig skuffende. Vi hadde gledet oss til å se denne vakre naturen, men sånt er det jo ingen som rår over. Vi får kanskje ha det til gode en annen gang.

Dette er bilder fra avisa. Brannen startet visst kl 0030 i natt.

Da ble det endring i planene. Vi hadde jo flere ting på lista som vi skulle se i dag, så da fant vi på noe annet. Jeg hadde også googlet meg frem til Moritzburg slott. Hadde funnet ut at det var her 3 nøtter til Askepott ble spilt inn. Det var jo litt gøy å besøke det stedet. Vi dro av sted. Det lå ca 1 times biltur fra her vi holder til. På veien kjørte vi forbi noen fine solsikker, så det ble jo noen bilder av de også,

Vi fant frem til slottet og her var det allerede endel folk. Det lå helt fantastisk til og det ble jo selvfølgelig tatt noen bilder.

Jeg måtte jo prøve skoen til Askepott som lå i trappa. Kanskje var det meg prinsen lette etter🤞🏻😂

Men nei, den passet ikke.

Ja, det ble tatt veldig mange bilder. Freia måtte også stille seg opp, litt motvillig. Hun var nok litt preget av varmen. Det var veldig varmt i dag og ikke noe vind.

Nei, ikke noe ble med hjem😂

Da vi hadde knipset nok bilder og følte vi var ferdige her stilte vi GPS inn på gamlebyen i Dresden. Det gikk greit å finne. Vi ruslet litt rundt, men det var plagsomt varmt så jeg klarte ikke nyte det helt. Frank koste seg, for han elsker sånn varme.

Dresden ble bombet ganske mye i stykker under krigen, men det var noen bygninger som stod igjen.

Det var litt kunst i gamlebyen også
Freia fikk litt bærehjelo innimellom i dag. Det var så varmt.

Etter vi hadde ruslet rundt litt så ble det tid for lunsj. Fant ikke noe sted å spise sånn med det første, for alle plasser i skyggen var tatt. Det er ikke lurt å diskutere på lavt blodsukker og 30 varmegrader😂

Fant oss et sted til slutt og Freia var selvfølgelig velkommen hun også.

Varm i toppen

En ting som undrer oss litt og som vi ikke visste. Tyskere er fryktelig dårlige til å snakke engelsk. Har opplevd det flere ganger. Både ved innsjekking på camping og på restaurant. Her går det nesten bare i tysk.

Tar livet med ro i varmen

Til slutt var vi så varme i toppen at vi valgte å dra »hjem» en liten tur å puste på litt. Det trengte både to beinte og 4 beinte. Godt med en liten siesta i varmen.

Det var jo ikke så veldig lenge vi hadde ro i rompa. Nei, ut på flere eventyr. Fant ut at vi skulle dra på andre siden av Elben og kjøre ut til der som skogbrannen hadde vært i natt. Se om vi kunne se noe. Det er så vakkert i området her, så det ble tatt bilder på veien også. Tro det eller ei😂

Slitent hus med regnbue
Langt ut på landet
Køningstein festning

Så kom vil til den bitte lille byen Kurort Rathen som lå helt nede ved Elben og er også utgangssted for de som vil gå til Bastei.

Her går det en liten ferge for fotturister som skal gå tur på andre siden.

Oppe i disse fjellene skulle vi vært på tur i dag, men det er her det skal ha vært skogbrann. Kunne ikke se noe til det nå, men det var fortsatt stengt for turister.

Til slutt hadde vi sett på google maps veien til et utsiktssted for den festningen vi kjørte forbi tidligere. Vi måtte jo dra å se hvor det var. Kanskje man så den litt nærmere. Det var ikke så langt å kjøre, og godt var det. For det var nok mange år siden det var et utsiktssted😂

Dette var utsiktsstedet. Vi kan se festningen så vidt bak i buskene der, men …….

Fikk et bilde når vi stod oppe på bordet og megazoom.

Da tenkte vi det var nok med opplevelser for i dag. Stoppet nede i Pirna for å ta et bilde av slottet som ligger oppe i åssiden her vi bor.

Trabant

Så var sola på vei ned og vi hadde hatt en fantastisk dag. VI har sett og opplevd masse, akkurat i vår ånd. Det er sånn vi liker det.

I morgen går ferden vår videre. I følge google er det en kjøretur på ca 4 timer, men det tar vel litt lenger tid med det vi drar på. Vi opplever at det ikke er så lett å få plass på campingplassene i Tyskland. Det er ofte fult. Så i morgen har vi enda ikke fått napp noe sted, men håper det ordner seg etter hvert. Lever i trua.

Takk for at du leser❤️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *