Dag 5 – Kjøredag og en fryktelig varm dag

I dag var vi tidlig oppe. Lagde oss god frokost og var egentlig veldig effektive. Målet var å kjøre til Bamberg, en by som ligger 30 mil unna. Det skulle ta ca 3 timer, men beregnet ca 4 timer for oss da.

Etter en god frokost var vi klare til å dra kl 0840. Målet var å komme såpass tidlig frem at vi fikk god tid til å utforske Bamberg. Vi var raskt ute på autobanen og det var varierende med hvor mye trafikk det var i forhold til hvilket veinummer vi kjørte på..

Det var ganske mange trailere ute å kjørte da. Det gikk greit på veien og milene fløy av gårde. Det ble knipset litt bilder i fart, for noe må jo jeg også drive med.😂

Det så ut som den stod midt i veien. Vi hadde en liten rast for å strekke på beina, men orket ikke være ute, så vi satte oss litt inn i vogna. Det hadde blitt fryktelig varmt. 28 grader og klokka var så vidt passert 10.

Vi kjørte av autobanen når vi nærmet oss. Da havnet vi midt ute på landet. Kjørte gjennom et par små fine byer også.

Også her var det mye solsikker. Ble jo et bilde i fart her også😂

Vi kom frem til campingen som lå 6 km unna Bamberg når klokka var 1240. Resepsjonen var stengt for siesta og åpnet ikke før kl 1330. Da var det bare å sette seg inn i vogna og vente. Det var det mest levelige stedet akkurat da.

Vi fikk oss etter hvert en plass sånn halvveis i skyggen. Det var altså helt forferdelig varmt. Vi fant ut at vi kunne ikke dra inn til byen som vi egentlig hadde tenkt. Stakkars Freia da, hun taklet ikke varmen så veldig hun heller.

Vi holdt oss i ro noen timer, men det ble helt forferdelig å bare være her. Tempen hadde kommet opp i 38 grader, så vi satte oss i bilen og kjørte av sted. Aircondition var deilig akkurat nå. Det var også en is.

Det endte jo med at vi kom ned til Bamberg etter hvert. Tenkte vi kunne kjøre litt rundt først. Vi hadde GPS på rådhuset og havnet jo rett ned i gågata😂😂 Vi var jo turister. Vi fikk jo snudd og fant oss en parkeringsplass. Nå var vi jo her, så vi skulle prøve oss en times tid.

Fy søren for et sted. Det var en skikkelig vakker gamleby❤️

Det var så vakkert her at vi glemte nesten hvor varmt det var. Eller det gjorde vi jo ikke, men bilder måtte jo tas. Frank og Freia ventet i skyggen😂

Jeg venta litt i skyggen jeg også da😂. Denne byen er også kjent for ølproduksjon. Så Frank var å kjøpte seg lokalt øl som han skal ha med hjem. Det er jo litt morsomt da.

Det var mange koselig spisesteder her og det passet jo egentlig med middag. Vi bestemte oss for å droppe det pga. varmen og Freia. Fant heller ut at vi skulle kjøpe med oss en takeaway pizza på hjemveien.

Etter vi hadde sett det vi ville så dro vi hjemover igjen. Ganske varme i toppen. Vi stoppet på et sted som vi googlet oss til, for å kjøpe pizza. Vi bestilte bare en helt enkel og liten pizza. Vi hadde ikke så veldig matlyst vi heller i varmen.

Frank gikk for å bestille. Han som jobbet der kunne nesten ikke et ord engelsk. Han ropte på en jente som også var der. Så hun skulle ta i mot betaling og ta seg av snakkingen.

Saken var at de tok ikke kort, og vi hadde bare 5 euro. Det hele endte med at vi fikk pizzaen gratis. Vi kunne jo ikke få dårlig inntrykk av Tyskland når vi kom helt fra Norge og ikke fikk betale med kort. Det var jo kjempe hyggelig gjort, så det ble gratis middag i dag🤩

Resten av kvelden ble på campingen. Det ble etterhvert levelig å sitte ute. Det var deilig når den værste varmen ga seg.

Så kom natta og i morgen reiser vi videre. Det ble et litt amputert besøk i Bamberg, men fikk med oss det mest viktige. I dag har det vært en helt grusomt varm dag. Jeg liker ikke sånn varme i det hele tatt.

I morgen kommer vi etter planen til Alpene, så jeg har sett på været at da dropper temperaturen ca 10 grader. Det passer meg og Freia mye bedre😍

Takk for at du leser❤️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *