Dag 4, en dag full av opplevelser😍

I dag var planen Ä stÄ tidlig opp og dra ut pÄ en tur som er veldig populÊr her i omrÄdet. Det er egentlig pga. den turen som vi kom hit i det hele tatt. Vi spiste raskt frokost og var ute pÄ veien fÞr klokken var 0800.

Jeg hadde funnet dette stedet pÄ google map og bare zooma meg inn. Det sÄ veldig fint ut, sÄ fant ut at vi mÄtte ta turen hit. Jeg har lÄnt bildet av google sÄ dere skjÞnner hva jeg mener.

Vi hadde lest at det lÞnte seg Ä vÊre tidlig ute for Ä fÄ parkeringsplass, sÄ vi var en av de fÞrste som var der. Parkerte og begynte Ä gÄ. NÄr vi kom til et hotell som ligger der, som vi mÄ forbi, ble vi stoppet av brannmenn. Det viste seg nemlig at det hadde vÊrt skogbrann der i natt, sÄ de drev med etterslokking.

Det var skikkelig skuffende. Vi hadde gledet oss til Ä se denne vakre naturen, men sÄnt er det jo ingen som rÄr over. Vi fÄr kanskje ha det til gode en annen gang.

Dette er bilder fra avisa. Brannen startet visst kl 0030 i natt.

Da ble det endring i planene. Vi hadde jo flere ting pÄ lista som vi skulle se i dag, sÄ da fant vi pÄ noe annet. Jeg hadde ogsÄ googlet meg frem til Moritzburg slott. Hadde funnet ut at det var her 3 nÞtter til Askepott ble spilt inn. Det var jo litt gÞy Ä besÞke det stedet. Vi dro av sted. Det lÄ ca 1 times biltur fra her vi holder til. PÄ veien kjÞrte vi forbi noen fine solsikker, sÄ det ble jo noen bilder av de ogsÄ,

Vi fant frem til slottet og her var det allerede endel folk. Det lÄ helt fantastisk til og det ble jo selvfÞlgelig tatt noen bilder.

Jeg mĂ„tte jo prĂžve skoen til Askepott som lĂ„ i trappa. Kanskje var det meg prinsen lette etterđŸ€žđŸ»đŸ˜‚

Men nei, den passet ikke.

Ja, det ble tatt veldig mange bilder. Freia mÄtte ogsÄ stille seg opp, litt motvillig. Hun var nok litt preget av varmen. Det var veldig varmt i dag og ikke noe vind.

Nei, ikke noe ble med hjem😂

Da vi hadde knipset nok bilder og fÞlte vi var ferdige her stilte vi GPS inn pÄ gamlebyen i Dresden. Det gikk greit Ä finne. Vi ruslet litt rundt, men det var plagsomt varmt sÄ jeg klarte ikke nyte det helt. Frank koste seg, for han elsker sÄnn varme.

Dresden ble bombet ganske mye i stykker under krigen, men det var noen bygninger som stod igjen.

Det var litt kunst i gamlebyen ogsÄ
Freia fikk litt bÊrehjelo innimellom i dag. Det var sÄ varmt.

Etter vi hadde ruslet rundt litt sĂ„ ble det tid for lunsj. Fant ikke noe sted Ă„ spise sĂ„nn med det fĂžrste, for alle plasser i skyggen var tatt. Det er ikke lurt Ă„ diskutere pĂ„ lavt blodsukker og 30 varmegrader😂

Fant oss et sted til slutt og Freia var selvfÞlgelig velkommen hun ogsÄ.

Varm i toppen

En ting som undrer oss litt og som vi ikke visste. Tyskere er fryktelig dÄrlige til Ä snakke engelsk. Har opplevd det flere ganger. BÄde ved innsjekking pÄ camping og pÄ restaurant. Her gÄr det nesten bare i tysk.

Tar livet med ro i varmen

Til slutt var vi sÄ varme i toppen at vi valgte Ä dra »hjem» en liten tur Ä puste pÄ litt. Det trengte bÄde to beinte og 4 beinte. Godt med en liten siesta i varmen.

Det var jo ikke sĂ„ veldig lenge vi hadde ro i rompa. Nei, ut pĂ„ flere eventyr. Fant ut at vi skulle dra pĂ„ andre siden av Elben og kjĂžre ut til der som skogbrannen hadde vĂŠrt i natt. Se om vi kunne se noe. Det er sĂ„ vakkert i omrĂ„det her, sĂ„ det ble tatt bilder pĂ„ veien ogsĂ„. Tro det eller ei😂

Slitent hus med regnbue
Langt ut pÄ landet
KĂžningstein festning

SÄ kom vil til den bitte lille byen Kurort Rathen som lÄ helt nede ved Elben og er ogsÄ utgangssted for de som vil gÄ til Bastei.

Her gÄr det en liten ferge for fotturister som skal gÄ tur pÄ andre siden.

Oppe i disse fjellene skulle vi vÊrt pÄ tur i dag, men det er her det skal ha vÊrt skogbrann. Kunne ikke se noe til det nÄ, men det var fortsatt stengt for turister.

Til slutt hadde vi sett pĂ„ google maps veien til et utsiktssted for den festningen vi kjĂžrte forbi tidligere. Vi mĂ„tte jo dra Ă„ se hvor det var. Kanskje man sĂ„ den litt nĂŠrmere. Det var ikke sĂ„ langt Ă„ kjĂžre, og godt var det. For det var nok mange Ă„r siden det var et utsiktssted😂

Dette var utsiktsstedet. Vi kan se festningen sÄ vidt bak i buskene der, men 

.

Fikk et bilde nÄr vi stod oppe pÄ bordet og megazoom.

Da tenkte vi det var nok med opplevelser for i dag. Stoppet nede i Pirna for Ă„ ta et bilde av slottet som ligger oppe i Ă„ssiden her vi bor.

Trabant

SÄ var sola pÄ vei ned og vi hadde hatt en fantastisk dag. VI har sett og opplevd masse, akkurat i vÄr Änd. Det er sÄnn vi liker det.

I morgen gÄr ferden vÄr videre. I fÞlge google er det en kjÞretur pÄ ca 4 timer, men det tar vel litt lenger tid med det vi drar pÄ. Vi opplever at det ikke er sÄ lett Ä fÄ plass pÄ campingplassene i Tyskland. Det er ofte fult. SÄ i morgen har vi enda ikke fÄtt napp noe sted, men hÄper det ordner seg etter hvert. Lever i trua.

Takk for at du leser❀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *