Søndag 19 mai, og vi har hatt en fantastisk dag i Hardanger

I dag var det litt langsom, men det gjorde ikke så mye. Vi hadde sett på værmeldingen at det skulle være litt overskyet nå på morgenen, og bli bedre utover dagen.

Etter frokost dro vi ut på eventyr. Vårt første «mål» var Lofthus, men det ble noen stopp på veien før vi kom dit. Det er jo alltid et bilde som skal tas. Vi har kjørt her flere ganger og det er jo helst i finvær at det er spesielt vakkert. Synes likevel det er fint med disse snødekte fjellene.

Vi kjører jo på nasjonal turistvei, og det har vi sett før, og ser det nå igjen at der er det mange varianter av toaletter. Her stoppet vi på en rasteplass som var veldig for seg gjort, og alt var i metall.

Neste stopp ble i Lofthus. Her var det helt fullt på parkeringsplassen, men fant en liten plass på enden. Vi gikk oss en tur opp i fruktstien som den kalles og det ble litt bilder må vite,

Som dere skjønner ble det tatt litt bilder. På gården som ligger på toppen var det også utsalg av eplemost i selvbetjent utsalg. Det ble med et par eksemplarer hjem. Må jo smakes på.

Da vi kom ned til bilen igjen gikk vi innom bakeriet som var åpent. Smakte med en kaffe og noen gode bakevarer.

Når vi kom ut på veien igjen, så vi skilt til en severdighet som het Skredhaugen. Jeg googlet i full fart og fant ut at det var et gammelt bygdetun. Da gikk turen dit, og GPS førte oss opp i frukt rekkene igjen.

Nå hadde været begynt å bil litt bedre også og da var jo alt bare bra.

Det var veldig fint her. Mange gamle bygninger som sto sammen på et tun. Det er et friluftsmuseum som er stiftet av kunstneren Bernhard Greve. Idyllisk tun med egen geiteflokk. Bygningene består av en samling gamle trehus som er laget i den tradisjonelle stilen som var vanlig i Hardangerbygdene for 100-200 år siden.

Deretter gikk veien videre forbi Kinsarvik og over Hardangerbrua.

Tilbake til turistvei. Vi stoppet på en rasteplass til hvor det var et «uvanlig» toalett. Så ut som det var hentet rett ut fra Flintstone.

Her begynte det for alvor å bryte opp og sola kom frem ordentlig. Nå ble det bare bedre og bedre utover dagen. Deilig.

Så fortsatte vi litt videre på disse smale veiene her i Hardanger. De er virkelig smale på enkelte steder. Neste stopp på turen vår var Norheimsund. Her har vi vært før, men fine steder tåler et besøk til. Her ligger det jo en helt fantastisk foss hvor man kan gå bak fossen.

Fluffy og fin på håret.

Før vi kjørte videre så smakte det med en vaffel. Kose seg er lov på tur.

Nå hadde det blitt ganske langt ut på ettermiddagen så vi bestemte oss for å sette nesa hjemover til vogna. Det var egentlig ikke så langt, for det innebar at vi måtte kjøre ferge, og to lange tuneller så var vi nesten der. På veien så ble det jo noen stopp når man ser noe.

Kom omsider frem til fergekaia og så at ferga gikk akkurat når vi kom. Det var jo ikke så lange biten, så måtte ikke vente så lenge.

På ferga kom vi først på og først av. Fergeturen tok ca 20 min, og rakk jo en is på den tiden.

Deretter gikk det strake veien hjem. Resten av bildene jeg tok ble knipset i fart. Bilder måtte tas, så det fikk bli med det.

Det er så vakkert her…….

Plutselig var vi tilbake i Odda. Vi har hatt en fantastisk dag helt i vår ånd. Opplevd og sett så mye vakkert. Kost oss i mange timer. Vi har kjørt en runde på 18 mil i dag, men det føles ikke sånn med så mange stopp. Helt fantastisk.

Screenshot

Gleder oss til nye eventyr i morgen.

Takk for at du leser

Én kommentar til “Søndag 19 mai, og vi har hatt en fantastisk dag i Hardanger”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *