Pinsetur til vakre Hardanger, Vestlandet

Etter feiring med familie og barnebarn på 17 mai dro vi av gårde på tur. Det var langhelg og vi hadde tatt ut ekstra feriedager. På toppen av det hele var det meldt strålende vær over hele sør Norge. Vi kom oss av gårde ca kl 1800 på 17 mai og gledet oss til tur. Vi har vært i Hardanger tidligere, men blomstringen i Hardanger er noe for seg selv. Fine steder tåler og besøkes flere ganger.🌸🌸🌸🌸

Vi kjørte av gårde. Det var ikke så mye trafikk. Vi hadde bestemt oss for å dra på ettermiddagen og sove et sted på veien. Det er nemlig sånn at på de fleste campingplassene i Hardanger kan man ikke forhåndsbestille plass. For en idiotisk idé. Jeg hadde mailet med Lofthus camping og de anbefalte meg å være der mellom kl 1200 og 1500. Så vi satset på å være der til og med litt før 12.👍🏻

Vi kjørte veien om Drammen, Notodden og over Haukelifjell. Ble noen bilder gjennom vinduet på veien.

Drammenselva var over sine bredder. Her var det mye vann.😱

Passerer Notodden i lav ettermiddagssol. Det var fint å kjøre og milene fløy av sted.

Nærmer oss Haukelifjell og ser at det fortsatt er en del snø igjen. Har begynt å se etter et sted å stå for natten. Det blir bare på et egnet sted langs veien.

Da vi passerte Vinje i Telemark fant vi en rasteplass hvor vi har sovet over før. Der stoppet vi. Den ligger langs veien, men denne veien over fjellet blir stille på natta, så det var ikke noe plagsomt. Klokka var bare 2100 på kvelden, men tenkte det var greit å ta kvelden nå.😂

LØRDAG 18. MAI

Planen var å kjøre herfra senest kl 0900, da ville vi være på Lofthus camping ca 1130. Vi var ganske i rute etter en god natts søvn og kjørte av gårde kl 0910.

Det er ganske vakkert over fjellet. Jo høyere vi kom, jo mer snø var det. Veien var helt tørr.😁👍🏻

Da vi kom over fjellet og ned på andre siden, var det grønt og frodig.

Vi passerte Låtefoss og det ble knipset bilder i fart. Vi hadde ikke tid til å stoppe, men det var heller ikke noe plass å stoppe med vårt lange vedheng. Vi er jo 10 m lang. Bilde i fart ble det uansett.😂😂

Den var vild og vakker med masse vann.

Raste forbi Odda, eller vi tenkte litt på Odda camping. Vi kunne jo kanskje prøve å få plass der. Samtidig så hadde jeg en så naiv god følelse på at når vi kom 1130 så ville det ordne seg. Så det var bare å legge ut på de smale, veldig smale, Hardangerveiene ut om Lofthus.

Det ble også tatt litt bilder på veien ut dit. Det er jo veldig vakkert.

GPS var stilt inn på Lofthus camping og vi fulgte den. Den ba oss svinge av, men det stod ikke noe skilt til camping. Gjorde som GPS sa og havnet opp på Hardanger folkehøyskole??🤣🤣😅

Vi fulgte GPS videre og vi kom frem til campingen. Det var bare ikke den korteste veien, eller enkleste. Neida, den gikk opp i mellom alle frukt trær og vi havnet etter hvert på det som kalles fruktstien. Ja, ja, kom frem etter hvert.😅

Tror ikke det var ment for 10 m lange ekvipasjer oppi her. Ikke fikk vi snudd heller, så det fikk bare stå til. Det var fint her da, og vi fikk jo litt bilder også.

Når vi omsider kom frem til campingen så var det der et komplett kaos. Så mange bobiler og campingvogner som stod utenfor der. Jeg gikk inn for å høre om det var ledig, da fikk den som var 2 plasser før meg i køen den siste plassen.😩😩😩

Så ble det ingen camping her. HVA GJØR VI DA???? Vi hadde bare en sånn halvveis plan B. Jeg ringte til Odda camping, eller den heter egentlig Trolltunga camping nå. Der var beskjeden at vi fikk bare komme. Hun kunne ikke garantere noe, men anbefalte oss å prøve.

Det var ingen vei utenom, da var det bare å kjøre de smale veiene tilbake til Odda. Der var det også litt kaos når vi kom. Ingen i resepsjonen og mange som ventet. Da ringte jeg på nytt og fikk beskjed om at jeg kunne finne meg en plass hvis det var noen ledig. Hun visste sånn ca. hvor det var ledig plasser, så vi fant en plass sammen over telefonen.

Fantastisk at vi fikk plass. Det ser ut som det er mye ledig her, men plassene foran oss er stengt av fordi det nylagt gress der. Det er bare en rad som er åpen for camping og en gressplen ved resepsjonen. Er så glad for at vi fikk oss en plass her.😍👍🏻

Dette er SÅ ikke oss, men akkurat her var det deilig. Det hadde vært litt stress med det og ikke sikkert vite om vi ville finne noe sted. Så glad det ordnet seg og vi måtte bare nyte sola litt.☀️☀️☀️

En annen artig ting var jo at det må ha vært litt stress når vi dro i går. Jeg pakket klær, men tok ikke med bukse til Frank. Bare turbukse…… Han reiste i shorts, så tenkte bare ikke på det. Godt det skal være shorts vær. Jeg reiste i olabukse og hadde ikke med noe tynnere bukse, eller sommer skjørt eller shorts. Så jeg hold jo på å smelte. To tullinger på tur. Vi reiste ned til Odda og jeg kjøpte meg olaskjørt. Det har jeg hatt lyst på, så da ble det nå.😂👍🏻

Nå er det jo sånn, at vi klarer ikke sitte i ro så lenge av gangen. Vi kjørte bort til Låtefoss og tok noen bilder.😂😂

Ganske mange campingfolk i farta.

Lothepus har jo camping nede i byen her i Odda. Hadde ikke så mye annet å gjøre, så vi dro ned for å se på den. Herregud for et sted. Hadde ikke ville stått der om jeg fikk betalt for det.

Vi gikk en runde inne på plassen der for å se. De stod tett i tett, 4 m reglene gjaldt kanskje ikke her. Totalt kaos og mye fest og støy.🥳💃🕺🏽🥂

Hver sin smak. Har hørt om at han har jobbet for å bygge stavkirke her i Odda. Det ser ut som han har fått til det. For byggingen var i full gang.

Som siste utflukt på denne dagen tok vi en tur innover dalen der Buarbreen ligger. Det er en brearm ned fra Folgefonna. Det var kjempe fint innover dalen der den lå i enden. Det går an å gå inn til den, men det hadde vi hverken klær eller fottøy for nå.

Her gikk hestene løse langs veien. Brydde seg ikke om det kom en bil. Holdt bare på med sitt.😍

Etter litt utflukt ble det hjem og spise middag. På kvelden gikk vi en kveldstur for Frank leste at Norges største stein er 1 min. herfra. Vi har sett den steinen, men visste ikke at den var Norges største.

Så ble det en rusletur rundt her. Det var fin utsikt også.

Avsluttet kvelden med en deilig hjemmelaget rabarbragrøt. Det er sommer det.😍😍

I morgen blir det en ny dag med mange fine opplevelser. Da skal vi dra på oppdagelsesferd.

Takk for at du leser❤️

2 kommentarer til «Pinsetur til vakre Hardanger, Vestlandet»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *