Dag 5, som ble til svært lite😂

Sovet godt og våknet til en veldig grå dag. Det har regnet litt i natt også. Det store spørsmålet var hva skulle vi gjøre i dag? Vi hadde prøvd å planlegge litt i går kveld hva vi skulle finne på i dag. Først fant vi ut at minnesmerket til slaget om Waterloo bare lå 1,5 time unna, så dit hadde vi lyst å dra. Helt til vi undersøkte litt nærmere at det ikke var lov å ha med hund. Så hva skulle vi finne på. Ute hadde det også begynt å klarne opp.

En ting jeg fant ut når jeg holdt på å undersøke i går var at det ligger fryktelig mange «slott» rundt omkring her, så kanskje vi kunne dra å se på noen av de. Det var sånn halvveis plan vi hadde. Vi hadde også sett en vindmølle vi ville ta en nærmere titt på, så dagen startet der😂

Her ble det en tur rundt kanalen, så vi fikk den i nærmere øyesyn også. Fin rusle tur det.

Det var fint turvær, men skikkelig kald vind så det var nesten på grensen til kaldt.

Her var det også skjedd store ting for lenge, lenge siden. Napoleon med sin hær dro over åsene her på vei til Waterloo.

Alt vel så langt. Jeg hadde sett et fint sted inne i byen i går når vi kjørte hjem. Det mente jeg lå strake veien langs kanalen oppover. Så målet var å dra dit. Da vi kom til byen så var det ikke langs denne kanalen😅. I Brygge så går det en vei rundt byen, så det var vel på en av de andre innfartene da. Da mista vi det helt, og fant ut i hyrten og styrten skulle dra til et krigsminne utemuseum som lå ca 4 mil sørover langs kysten. Vi dro av sted.

Da vi hadde parkert og gått i 10 minutter hit hvor inngangen lå, fant vi ut at vi ikke kunne ha med hund her heller😩 Er det mulig, det er jo et utemuseum. Ikke så mye å gjøre med det, da var det bare å dra. Dagen hadde jo mer eller mindre snirklet seg mot lunsjtider. Nå var vi halvveis ned på kysten til Dunkerque i Frankrike. Så da fant vi ut av vi drar dit og spiser lunsj.

Blir ofte ikke så mye bra ut av impulshandlinger. Ikke er vi kjent i den byen, så vi kjørte litt på måfå. Parkerte nede på havna og gikk opp i byen. Der måtte det jo være noen spisesteder. Litt bilder ble det på veien.

Vet ikke om vi var på helt feil sted i den byen eller om den var så og si folketom. Midt på dagen i ferietid så var det nesten ikke folk å se. Ikke var det noe nevneverdig bra spisesteder som vi fant heller. Vi trenger jo et sted vi kan sitte ute, siden Freia er med.

Vi fant til slutt et sted som så greit ut og Freia fikk også være med. Når vi skulle bestille så viste det seg at det akkurat da ikke var matservering, bare drikke. Er det mulig, klokka var 1500? Nå var det lenge siden frokost og begge var vel litt sånn muggen når man ikke har spist på mange timer😂😅 og lunta var kort. Hvor får man tak i mat i Dunkerque??

Ingen av de franske folka vi snakka med kunne engelsk heller, så vi ble henvist til turistkontoret. Der kunne de fortelle om et par steder lenger bort i byen som vi kunne prøve. Vi ble litt oppgitte akkurat da, for lunta var litt kort, men fant ikke noe annet en en baguette shop. Dama her kunne heller ikke så mye engelsk, men med tegnspråk og peking så fikk vi bestilt et par baguetter og et par croissanter. Det var det beste vi klarte i Dunkirque.

Vi satt oss på havna og spiste og nøt utsikten. Baguetten var noe av det ferskeste og beste jeg har smakt, og fransk croissant er ikke å kimse av det heller.

Vi spiste og så reiste vi hjem. Innen vi kom oss tilbake så var klokka blitt 1730. Vi føler begge at dette ble en dag med mye tull og tøys. Blir ikke bilder av sånt. Og hvor ble alle slottsbesøkene vi skulle på av, de kokte helt bort i kålen. 🤣

I morgen går ferden videre til Normandie kysten i Frankrike. Det gleder vi oss til, og så håper vi jo at været også blir sånn noen lunde bra. Krever ikke mer en oppholdsvær😀

Takk for at du leser❤️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *