Dag 4, en fin dag i en fin by

I dag var vi i gang i 8 draget etter en natt med mye regn. Vi var litt usikre på hva vi skulle gjøre i dag. Værmeldingen sa mye regn på formiddagen og så litt bedre utover dagen. Da bestemte vi oss for å dra en tur ut til kysten først. Det var ikke så langt. Først frokost og så oppvask🤣

Freia var mer enn klar for å dra på tur. Vi stilte inn gps på Knokke. Det var en by som skulle ligge ute ved kysten. På veien dit var det jo mye fine steder. Vi kjørte på den Belgiske landsbygda, så det ble noen stopp på veien.

Alleèr var noe de hadde mye av her. Vakkert var det også. Det var en lang kanal som sikkert gikk helt ned til den Engelske kanalen. Der var det trær på begge sider og det var skikkelig fint å se. Måtte stoppe for et par bilder her.

Ganske spesielt 🤩 Der etter kjørte vi til Knokke. Det var jo egentlig bare en vanlig by og ikke gikk veien helt nede ved vannet heller. Kjørte ned til stranda på et sted det gikk og knipset noen bilder før vi kjørte videre.

Været fristet ikke til noe strandliv i dag😂

Kjørte litt videre nedover kysten, men fant ut at siden det ikke hadde begynt å regne så skulle vi dra inn til Brygge. Kunne jo bare kjøpe oss et par paraplyer hvis det det skulle begynne å regne. Jeg stilte inn gps på et parkeringshus midt inne i byen og vi dro av sted.

Parkeringsplassen lå midt inne i de gatene man ikke trodde det var lov å kjøre. Heldigvis var det ganske tidlig, så det var ikke så mange folk. Da bilen var parkert, viste det seg at vi hadde parkert rett ved det som var å se på. Midt i gryta🤩

Vi var ikke noe kjent og visste ikke hvor noe var. Det var bare å følge turist strømmen så fant vi fort ut hvor det meste var. For en fantastisk vakker by dette var. Det var fotospot over alt.

Belgia er vel kjent for sin Belgiske sjokolade og Belgiske vafler. Det var over alt i de turistgatene.

Kjempe behagelig temperatur å drive med byvandring, og så lenge det ikke regnet var det helt ypperlig å bare utforske denne byen. Det var så mange fine steder. Egen julebutikk var det også her, måtte jo ta en tur innom for en titt.

Selvfølgelig når man er i Belgia så må vi jo smake belgisk vaffel. Jeg hadde lest meg opp litt faktisk og den vaffelen burde kjøpes på OTTO waffel atelier. Så det gjorde vi da, men det var ikke sånn at vi lette etter den. Vi gikk bare plutselig på den. Kjekt det også. Og jammen var det gode vafler her. Vet ikke om det var spesielt, for vi smakte jo ikke det noe annet sted. Uansett de var delikate og gode. Det ble en Crispi Cacao og en Chocolate Lady😍

Begge smakte fantastisk. Området denne butikken lå i var også kjempe fint.

Det var fine steder over alt hvor vi gikk, så ja, jeg gikk tom for strøm på telefonen til slutt😂 Den holdt nesten helt til vi dro hjem da.

Etter at vi hadde gått rundt i det meste av byen så tenkte vi at vi tar en tur med båt på kanalen. Da får vi jo sett Brygge fra alle veier😂

Etter båtturen så måtte vi gå tilbake til noen av de stedene vi så fra vannet. Det var steder vi ikke hadde sett.

Dette brune huset er et Bed & Brekfast fra 1700 tallet og inventaret der i dag er autentisk fra den gangen.

Audrey Hepburn bodde en periode i Belgia. Her er huset hun bodde i😁

Nå hadde vi vandret rundt i denne byen i 4 timer og magen begynte å rumle. Vi var litt trege når lunsjrusjet på restaurantene var, så det rakk vi ikke. Prøvde oss på en restaurant som serverte pizza. Hele menyen stod på Belgisk og man kunne scanne kode for å se den på engelsk. Det var så mye ukjente sammensetninger som garnityr på de pizzaene, så det ble litt spesielt for oss.

Fant ut at vi skulle kjøre hjemover og handle mat på veien. Det var greit å komme hjem ikke alt for sent heller.

Freia syntes det var en god ide😂

Vi hadde hatt en strålende dag i en vakker by. Det begynte aldri å regne selv om værmeldingen hadde meldt det. Bra for oss. Lagde oss god middag og tok det helt med ro resten av kvelden. Temperaturen her er ikke sånn at det er noe godt å sitte ute heller. Koser oss inne på sofaen med musikk og bare koser oss. I morgen venter nye eventyr.

Takk for at du leser❤️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *