Langhelg og tur til Grimstad og omegn

Denne helgen var det 1. mai på mandag og da ble det jo en ekstra fridag. Slikt må man benytte seg av. Vi hadde bestilt oss plass på Top Camp Grimstad og skulle reise med våre reisevenner Heidi og Rune.

Det var fredag ettermiddag og utfarts helg. Da bruker det være mye trafikk i og rundt Drammen. Bestemte oss for at jeg kjørte direkte fra jobb til Frank sin jobb på utsiden av Drammen. Han hadde tatt med vogna dit når han dro på jobb. Så da kunne vi reise direkte derfra, det sparte vi mye på.

Det gikk ganske tregt nedover E18 med noen kødannelser her og der. Vi kom også opp i en ulykke rett utenfor Kragerø som vi stod stille i 40 minutter.

Når vi omsider kom forbi her så gikk det strake veien. Klokka ble 21 før vi fikk parkert og rigget oss til.

Utsikten denne helgen var jo ikke all verden, men vi skal jo ikke sitte her hele helgen, så det gjør ikke noe. Top Camp Grimstad viste seg å være en veldig fin campingplass. Så ganske ny ut og alt fungerte kjempe fint. Kort vei til alt. I tillegg så var det gåavstand til Grimstad.

Sånn, ferdig installert. Så jo med en gang at vi må ha nytt teppe. Dette var stort nok til Tabberten vår, men her trenger vi et som er litt større😂 Sånn er det bare, ikke alt er på stell med en gang. Kvelden forløp ganske rolig før natta kom.

En fornøyd kar som har fått morgenkaffen sin. Koser seg han🤩

Frokost på gang. Vi våknet til sol fra klar himmel. Ikke sånn super varmt, men helt greit vær til å være turist i. Først måtte vi jo ha en god frokost. Det er nesten høydepunktet på hver tur. Det er så koselig med den morgenstunden.

Dagens tur skulle gå til Kristiansand. Det var ikke så langt å kjøre dit. Det var noen praktiske stopp på veien, men kom ganske tidlig frem. Kristiansand er en vakker by. Vi har faktisk aldri vært der før.

Det var strålende vær for byvandring, men det var også en isvind uten sidestykke, så innimellom var det ganske kaldt.

Fin gjeng på tur. Vind i håret og greier🤩 Vi hadde ikke så mye mål og mening, annet enn å se oss omkring. Så det ble byvandring.

Inne i kroken her så var det ikke så mye vind. Satt oss på brygga og kunne nyte en is og se på livet. Sola varmet litt her også. Det var deilig.

Oppe i høyden blåste det isvind, så da var det bare å tre på hetta🤣 Fin utsikt over Kristiansand småbåthavn.

Etter å ha ruslet rundt i Kristiansand et par timer så følte vi at vi hadde sett nok. Det var så kaldt å gå rundt også, så vi måtte finne på noe som var varmere😂

Alle hadde hørt om Sørlandssenteret, men ingen av oss hadde vært der. Vi bestemte oss for å ta turen å ta en kikk. Jeg skulle ha en ting på Feel butikken, så vi hadde jo et ærend der. Da vi kom frem dit, da skjønte vi fort at her måtte vi ha en plan. Det var jo mega digert. Det er kanskje landets største kjøpesenter. Vi fant Feel butikken og fikk kjøpt det jeg skulle ha, men etter det kikket vi bare litt og så dro vi derfra. Det var KAOS.

Han trollfar skulle bli med hjem❤️

Etter Sørlandssenteret gikk veien tilbake til campingen. Det var godt å komme inn å få varmen. Da vi kom hjem så vi det hadde blåst veldig her også. Markisen til naboen hadde fått seg en hard medfart i vinden😱

Det var ikke så lenge vi hadde tid til å ta det med ro da, for planen var å gå ned til Grimstad og spise middag. Det var en liten rusletur på 1.9 km.

Vi har vært i Grimstad før og tatt masse bilder, men det blir jo til at man knipser litt likevel😂

Det var ikke så mange steder å velge mellom hvis vi ville spise ute. Vi endte på Smag og behag, og det var ingen dum ide å gå dit. Kjempe god mat og trivelig sted.

Maten var kjempe god. Heidi spiste selleriburger og hun var strålende fornøyd. Frank spiste gnocchi med andebryst som var helt himmelsk. Rune og jeg spiste hamburger som også var veldig god. Anbefales på det sterkeste å spise her hvis man er i området🤩

Her hadde de også en fin vinkjeller under et glassgulv. Artig detalj.

Etter mat havnet vi ut på en liten bar til bar runde, før vi gikk hjem igjen ikke alt for sent.

Søndagen våknet vi opp til en ny dag med sol fra blå himmel. Vi viste at det skulle komme regn på mandag, så Heidi og Rune begynte dagen med å pakke ned forteltet sitt.

Dagen plan var Lillesand. Der hadde ingen av oss hvert før og ikke var det langt å kjøre dit heller.

Lillesand viste seg å være en liten sjarmerende sørlandsby, men alt var stengt og det var nesten ikke folk her. Det er jo ikke sesong enda, og det var jo søndag, så kanskje ikke annet å vente. Tipper det er et yrende liv her midt på sommeren🤩❤️

Det var en i Lillesand som ville hilse på oss da. Så søt voff. ❤️

Noen ganger blir man som barn igjen………..

På torget så fant vi oss et lunt sted. . Vi fant et sted i le, og her var det godt å sitte.

Da vi følte vi hadde utforsket Lillesand nok bestemte Frank og jeg oss for å dra til Arendal. Det var ikke så lang kjøretur. Heidi og Rune hadde vært der første dagen, for de reiste nedover på torsdagen.

Det hadde kommet et nytt utsiktstårn i Arendal siden vi var der sist. Det ville vi jo få med oss når vi var i området.

Vi kjørte på toppen av Fløyheia og parkerte her. Da kom vi rett til der som denne utsiktsplattformen var. Det var en fantastisk utsikt utover Arendal.

Man kunne ta en glassheis som endte ut på torget i Arendal.

Etter å ha knipset litt bilder av Pollen i Arendal tok vi heisen opp igjen og kjørte tilbake til campingen. Det hadde skyet over og det var ikke noe godt å være ute.

Tilbake på campingen så fant vi ut at vi skulle spille monopol. Det er noe vi ikke har spilt på mange år😂

Her ble det deeling og forhandling på høyt plan. Frank gikk av med seieren som luksuskakse🤣

Det ble tid for middagslaging og Heidi og Rune gikk tilbake til seg selv. Monopol hadde slått så godt an, at vi skulle spille en runde til etter middag.

Hos oss så ble det deilig lasagne i Omnia ovnen. Den er gull verdt på tur og det smakte godt også.

Etter middag var det tid for en ny runde og Heidi og Rune kom over til oss igjen.

Denne gang var det Heidi som satt igjen som den store vinneren. Hun slo oss alle bankerott.😂

Vi var enig om at vi hadde hatt en fin dag da natta kom og vi gikk hvert til vårt. På kvelden kom regnet.

Mandag våknet vi til et voldsomt regnvær. Det var bare å ordne frokost og pakke sammen.

Etter frokost gjorde vi oss bare klare og la ut på veien hjem.

Det var ikke så mye trafikk å snakke om, men det var bom stille kø ved Tønsberg. Der var det over til et felt og veiarbeid i tunell. Det tok et kvarter ekstra, så det gikk greit.

Heidi og Rune kjørte en stund etter oss, men når jeg sendte denne meldingen til dem så kjørte de en annen vei. De måtte ikke stå i kø og endte med å være hjemme samtidig med oss.

Vi kom hjem til snø i hagen på 1. mai. Jeg er så lei, så lei. Håper vi snart får vår her også. Alle andre steder vi har vært på tur i år har våren kommet mye lenger enn her hjemme.

Vi har hatt nok en fin tur med gode venner denne gang. Gleder oss allerede til neste gang vi får reise på tur med vårt andre hjem.

Takk for at du leser❤️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *