Helgetur til Kungshamn og Omegn

Denne helgen var det meldt fint vært fredag og lørdag, men regn fra søndag. Da drar vi på tur, søndagen er som regel bare kjøre hjem dag.

Vi kom oss av gårde i rimelig tid etter jobb på fredagen. Ute var det strålende og varmt vær. Vi hadde bestilt oss plass på First Camp Kungshamn. Der har vi vært en gang før, men denne gangen skulle vi bare ha det som et utgangspunkt.

Det skulle ta rundt regnet ca 2,5 time å kjøre dit. Vi hørte på radio at det hadde vært ulykke på E6 mellom Vinterbro og Ås, så da kjørte vi en vei siden av og unngikk kø. Det var heller ingen omvei for oss.

Omkjøringen var det flere som benyttet seg av. Videre gikk det strake veien foruten en liten stopp i Strømstad. Det er rart med det, men det ble med en liten godtepose også😂

Vi kom frem før sola gikk ned. Jeg hadde bestilt plass på første rekke helt nede ved vannet. Det var i grunn ikke veldig mange her denne helgen. Tipper vi var kanskje 10 stk pluss et par bobiler som stod helt for seg selv. Det er nok ikke helt sesong enda.

Det gjør jo ikke noe om det ikke var så mange her. Vi koser oss for det vi. Ikke skal vi sitte her å glane på folk heller, så det gjør ikke noe😁

Vi lagde oss middag når vi kom frem. Enkelt og greit, Nachos i Omnia. Fungerer kjempe fint. Godt var det også.

Resten av kvelden koste vi oss bare og vi faller mer og mer for denne nye vogna vår. Den er så liten og fin og kjempe praktisk.

Lørdagen våknet vi ganske tidlig. Vi har jo blitt noen morgenfugler uten sidestykke. Praktisk noen ganger. I dag hadde vi jo mye vi skulle gjøre. Vi hadde lyst å dra til Varberg, men dit synes vi det var for langt å kjøre etter jobb. Derfor er vi her, så tar vi oss en skikkelig dagstur til Varberg var planen. Først må man ha frokost.

Freia mangler, og det merker vi kjempe godt. Hun har mammaperm og passer på valp. Gleder oss veldig til hun kommer hjem til oss igjen❤️

Etter frokost var det bare å legge i vei. Det var faktisk 20 mil å kjøre nedover Svenskekysten til Varberg. Det gikk så fint og det var ikke noe trafikk. Kom oss av gårde kl 0910.

Vi kom til Varberg kl 1110 og det var helt fantastisk vær. 17 grader og sol. Nesten ikke vind.

Her var det mange som var ute å luftet de gamle bilene sine. Så mange som kjørte rundt i gatene her med gamle biler.

Vi hadde ikke noe nøye planlagt som vi skulle se, men gikk rundt i byen og kikket oss omkring. Det var en veldig koselig by. Midt i byen ligger det en festning som man liksom ikke kunne unngå å se😂

Den måtte vi jo besøke, så det ble noen bilder herfra. Den eldste delen er fra 1100 tallet, så det var ordentlig gammelt og fint.

Det var så grønt og vårlig her nede i Varberg. Det kan jo ikke ha vært så mye snø her i vinter?

Utsikten her oppe fra var jo formidabel. Det var veldig fint å rusle rundt her å se oss omkring.

Det var mye annet fint å se her i denne byen også. Byen har et kallbadehus fra 1903 som er i orientalsk stil. Det var skikkelig fint. Bygget på påler ute i vannet og her kunne visst menn og kvinner nakenbade hver for seg😂

Vi hoppet over badingen da. Fristet ikke så veldig. Huset var fint da. Det lå også en fin sandstrand her.

Jeg bruker Google Maps flittig når vi er på tur. Det er så kjekt for da finner jeg mye rart som vi kan dra å se på. Denne gangen fant jeg noe som helt Tantarmen. Måtte jo gå å se hva det var. 😂

Mange svenske tanter. Inspirasjonen var en gammel tante Kjerstin Karlsson som var kledd akkurat på denne måten. Det var 18 stk. De stod inne i en hage.

Vi gikk og vi gikk og fikk sett oss om i hele denne byen tror jeg. Ble mange bilder for det var ganske fint her. Ser for meg at dette er et sted det er masse liv på sommeren.

Etter noen timer til fots rundt i Varberg tok vi bilen og kjørte til noen av de stedene som lå litt utenfor. Kjørte forbi fyret, men fant ingen parkeringsplass så det ble bilde på kjempe zoom😂

Byen hadde også ett (eller to) vanntårn som var litt uten om det vanlige. Det var gamle vanntårn som var bygget for å gi vann til det gamle sanatoriet som lå her ute. I 2001 ble de gjort i stand og tatt være på. Nå står de i skogen ved sanatoriet som et kulturminne. De hadde fått navnet Albert og Frida.

Etter besøket ved vanntårnet hadde klokka blitt litt utpå dagen. Vi hadde sett det vi ville og hadde jo tross alt 20 mil å kjøre tilbake også. Vi så på kartet at det var 4 mil til Ullared. Ja, hvorfor ikke ta turen bort om der, det blir jo bare 8 mil omvei. Det er oss i et nøtteskall da.

Det var en million mennesker der. Vi har vært her før, og hvis du ikke har noen mål og mening om det du skal ha, ja da er det nesten et umulig sted å være🤣

Det er et stort rom med mange avdelinger og mye folk, vi ble ikke her så lenge. Skulle ikke ha noe spesielt heller, men det ble jo med noe i kurven likevel. Sånn er det bare🤣😂

Vi var ikke her så veldig lenge før vi begynte på veien tilbake til Kungshamn. Måtte jo bare ta bilde av blomsterpottene til Ullared. Handlevogner, faktisk.

Veien tilbake gikk mye raskere. Det er rart det, virker alltid kortere på tilbakeveien. Frank har «mast» om rekmacka siden vi reiste hjemmefra. Han spiste nemlig verdens beste rekesmørbrød sist vi var i disse områdene. 🤪

Klokka var jo rundt de tider at det egentlig var tid for middag når vi nærmet oss Kungshamn. Eneste sjansen for å få rekmacka var vel å dra til Smøgen. Der visste vi det var et sted som solgte det. Da endte det med en tur dit før vi reiste tilbake til vogna.

Den smakte veldig godt fikk jeg vite. Jeg spiste veldig gode blåskjell.

Etter at vi hadde spist tok vi oss en liten rusletur på brygga i Smøgen. Det var nesten ingen mennesker å se. Det lå noen båter langs brygga, men alt var stengt så ingen folk å se.

Blide folk med vind i håret. Det var litt rart å gå på Smøgen brygge helt alene. Sist vi var her var det fullt av folk.

Klokka begynte å nære seg kveld og vi hadde vært på farten i nesten 12 timer. Så da tenkte vi det var på tide å dra tilbake og slappe litt av før natta kom.

Måtte stoppe på veien for det var så fin solnedgang. Vi har hatt veldig fint vær i dag, men det har kommet skyer og blitt en litt annen temp nå på kvelden. Regnet skal komme i natt i følge værmeldingen.

Det var godt å slenge seg på sofaen med beina høyt etter en veldig aktiv dag. Det hadde blitt mange mil i bil, men også mange skritt på beina. Natta kom ikke så veldig seint.

Søndag våknet vi til massivt regn. Det var ventet, men vi håpet det ville roe seg litt til vi skal dra. Det er så utrivelig å pakke sammen i møkkavær😩

Vi spiste god frokost og tok det helt med ro. Regnet ga seg etter hvert og vi pakket sammen ved 10 tiden og begynte på veien hjem.

Vi har hatt en kjempe fin tur helt i vår ånd. Bare kost oss og gjort akkurat som vi vil. Dette er bra for sjela🤩 Gleder oss allerede til neste tur. Kjørt ca 85 mil denne helgen😱

Takk for at du leser❤️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *