Dag 22, ren kjøredag ble til kjøre helt hjem dag

I dag våknet vi ganske tidlig av at regnet dundret på taket. Akkurat da angret vi på at vi ikke hadde tatt ned solseil og pakket bilen i går kveld😩 Det ga seg etter hvert å regne, så det gikk greit til slutt👍🏻

Vi lagde oss god frokost og det hastet på ingen måte. Vi hadde planlagt å kjøre inn til Lübeck før vi dro for å kjøpe marsipan. Så etter frokost gjorde vi det meste klart, så dro vi 6 km inn til Lubeck sentrum. Frank og Freia satt i bilen mens jeg gikk til butikken.

Det var i dag vi skulle utforsket Lübeck, 16 grader. Skulle regne da🌧🌧🌧

Og når jeg går for meg selv, da tar jeg også bilder. Måtte ta meg tid til det også 😂

Det var mye besøk i denne butikken. Deilig marsipan, og den var fersk.❤️

Dette var favoritten, så den måtte bli med hjem i forskjellige størrelser. Noe å kose seg med utover høsten er viktig.👍

Det var bare det som skulle ordnes inne i byen i dag, så da kjørte vi tilbake til campingen for å pakke ferdig. Det var utsjekking senest kl 1100. Vi hadde gjort det meste klart, så det var ikke så mye vi skulle ordnes og pakkes.🚙

Sånn, klare til å begynne på den lange veien hjem. Det var 81,7 mil sa google. 😅🤩Vi synes egentlig at det var litt tidlig å reise hjem med tanke på at vi ikke skal på jobb før på onsdag. Vi så på værmeldingen at det skulle være ganske dårlig vær fremover de neste dagene, så da var det ikke noen vits å henge her nede. Vi kom oss av gårde kl 10.50

Da var vi i gang. På autobanen var det kjempe kø sørover, heldigvis slapp vi kø den retningen som vi kjørte. Vi hadde 9 mil vi skulle kjøre før vi var i Puttgarden hvor vi skulle ta den fergen over til Rødbyhavn i Danmark. Vi hadde egentlig ingen plan om hvordan vi skulle gjøre det på vei hjemover. Det var liksom ikke snakket høyt om. Vi hadde vel mest sannsynlig tenkt å sove på en rasteplass et sted i Sverige.

Det er ikke så lett å ta bilder i fart. Et lite glimt av Østersjøen ble det like vell.😂

Vi nærmer oss Puttgarden, men slapp ikke unna all kø. Her var det kø over brua pga. veiarbeid. Ble ikke så mye forsinkelser. I Puttgarden var det bare å handle billett, smile og se glad ut. Nedover betalte vi 1450 kr for den lange ekvipasjen vår. Når vi skulle hjem kostet det 1600 kr. Forstå det den som vil.

Fergekø

Freia synes alltid det var stas når vi stoppet. Da var det ut og tisse og strekke på beina. Hun er verdens beste bilhund. Elsker å kjøre bil og er så fornøyd bare å få være med.❤️

Ikke var det lenge å vente på denne fergen heller, det gikk veldig fort.

Det var mye camping folk ombord. Ikke mange nordmenn, men mange tyskere og nederlendere som skal til Skandinavia på ferie. Fergen tar 45 minutter og Freia får være med ombord. Overfarten gikk kjempe fort og vips så var vi på veien igjen.

Gjennom tollen i Danmark måtte vi også, men vi så vel så snille ut at de bare vinket oss videre.

Danmark var lenger å kjøre gjennom enn jeg husket fra nedover turen. Vi hadde en liten stopp i Danmark med strekk på beina, tissepause og en liten is ble det også. Vi må alltid parkere med de store gutta.🇩🇰

Kjørte forbi en som lufta nesa si. Ikke så nøye med å sikre hund i bil i Danmark kanskje?🤪

Så var vi plutselig ved Øresundbrua. Den begynner med tunell fra Danmarksiden, all betaling foregår på Svenske siden.

Vips, så var vi i Sverige og hei hvor det går. Herfra og hjem er det 58 mil. Klokka er 1645. Svenskekysten er lang🇸🇪

Middag er ikke noe man tenker mye på når milene raser av gårde på denne måten. Når vi kom litt oppover Svenskekysten stoppet vi og spiste på Mc Donalds. Det var greit med en rask og effektiv matbit. Ute hadde det begynt å regne.

Bilde knipset i nuet :😂😂😂😂

Godt å sitte inne når det regner der ute. Her på parkeringsplassen så vi en bobil fra Nederland som også hadde logo på bilen sin. «Følg oss på Instagram» stod det på den. Fin logo hadde de også. Jeg måtte jo inn å kikke. Det var to stk i 30 årene og en liten en på 1 år. De hadde sagt opp jobber og solgt huset for å reise rundt i Europa med bobil. Det siste på Instagram var bilder fra Reine i Lofoten.

Så bar det videre oppover E6. Jeg spurte Frank en gang oppover kysten her om hva var planen? Vet ikke sa han og vi kjørte videre. 🤪Vi hadde kjørt i mer eller mindre overskyet og regn siden Lübek. Når vi kom litt opp i Sverige, så var det et tydelig værskille.

Sola kom frem etter hvert og det ble så fin kontrast til de mørke skyene som lå innover Sverige.

Time etter time i bilen som passasjer er ikke så veldig morsomt. Det er jo ikke så mye å finne på, så det ble bare knipsing av bilder ut av vinduet sånn nå og da. Jeg har sagt en gang eller to på denne turen at jeg skulle ønske jeg ikke hadde strikketørke. Tenk så kjekt det hadde vært å sitte å strikke gjennom alle disse milene.👍

Vi kom oss over den beryktede Hallandsåsen også. Den var ikke så bratt å kjøre opp på andre siden, men den er jo ganske bratt nedover her.

Ny tisse stopp og strekk på beina. Dette er på det stedet vi sov på nedovervei (bare på andre siden av veien). Fortsatt gikk det greit å kjøre og sjåføren var ikke noe spesielt sliten.

Sola begynte etter hvert å gå ned. Blir mye bilder av sånt vet jeg.🤣

Klokka var blitt 2100 og vi passerte Gøteborg. Det er liksom et sånt bristepunkt. Det var her vi bestemte oss for å bare kjøre direkte hjem. Det er 30 mil ca og det skulle ta sånn ca 3 timer. Med Tabbert bak, tar det litt lenger tid. Så da ble det full fokus hjemover.

En time senere passerte vi Uddevalla. Et steg nærmere.

Det var så fint lys på himmelen når vi kjørte over brua i Uddevalla. Nesten magisk.

Lovlydige som vi er. 🤣Da vi passerte Svinesund betalte jeg toll for all Øl som er kjøpt i Italia og Tyskland som vi har med oss. Tenkte jo egentlig litt på at kl 23 over Svinesund, da står det vel ingen tollere der som vil vite hva du har i baggasjen. Jeg orker ikke tenke på det, så toll ble betalt. Billig øl ble det uansett.

Portene var ikke nede engang. 🤪Bare tut og kjør inn i Norge. Nå var det bare sjarmøretappen igjen. Det var de lengste milene. Kom jo aldri hjem. Frank hadde ingen problemer og sa det gikk overraskende greit å kjøre. Jeg holdt på å kjede livet av meg.

Spesielle skyer på himmelen.

Endelig kunne vi svinge inn på gårdsplassen hjemme. Det ble en langt tur hjem. Godt å være hjemme også egentlig. Får noen dager å lande og fordøye alle inntrykk.

Vi har hatt en super duper tur. Opplevd og sett mye. Kjørt fryktelig mange mil, men det var det verdt. Litt humper i veien underveis, men ingen som ikke lot seg løse. Vi elsker denne lille Trille vogna vår og har hatt mange fine stunder i den. Freia har klart seg godt og hun er en drøm å dra på tur med. ❤️❤️❤️

Det endte med 628 kjørte mil.😱

Takk til alle som har fulgt oss. Håper det har vært litt fin lesing. ❤️

Takk for at du leser❤️

Én kommentar til “Dag 22, ren kjøredag ble til kjøre helt hjem dag”

  1. Tusen takk for en flott tur å være med på 🥰Nå må dere kose dere med barnebarnet og den nye som kommer 🇧🇻og her kommer det gode klemmer fra tanta til dere begge.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *