Dag 21, en dag med litt av hvert

I dag sov vi lenge, hva skjedde? 0830😅. Spiste deilig frokost og det var allerede så varmt at det var ubehagelig. Alt gikk litt tregt i dag, men vi kom oss til slutt av gårde. Første stopp i dag skulle være å kikke litt i Lübeck.

Første tegn på at vi var i Lübeck🤩

Vi hadde googlet litt på forhånd og funnet et parkeringshus som lå ganske midt inne i sentrum. Her var det mange ledige plasser, så det gikk greit å finne parkeringsplass. Jeg må si at jeg gruet meg faktisk til å gå i bygater i 35 varmegrader.😅

Den første som møtte oss var Djevelen him self😂 Frank prøvde å godgjøre han så vi kunne gå videre, Vi hadde ikke så mye oversikt over denne byen heller, men vi gikk rett på gågata. Her var det masse folk.

Freia koser seg på tur, men hun også synes det var litt varmt i dag. Vi hadde med vann og vannskål i sekken, så hun fikk hyppig tilbud om drikke. Hun er fornøyd egentlig hele tiden, bare hun er sammen med oss.😍

Denne var jo litt søt da. Den passer forøvrig hjemme hos oss på verandadøra. Jeg er ikke så stødig i tysk, men det står » vinduene våre er ikke flekkete, dette er kunstverk av en hundenese»

Det er mange fine bygninger i Lübeck, men alt er så høyt, så det blir ikke så fine bilder av det synes jeg. Måtte jo knipse litt fordi jeg var der, men det ble ikke så mange bilder som normalt til meg å være😂

Lübeck er kjent for sin marsipan. Her er det flere butikker som selger den marsipanen. De har til og med et marsipanmuseum. Frank elsker marsipan, så det ble jo en naturlig stopp i hovedbutikken i gågata. Og jeg lot meg imponere av alt de hadde laget av marsipanen.

Laget i marsipan

Vi kjøpte bare en for å smake på, for vi skulle jo være ute i varmen i hele dag, så ville ikke ta sjansen på at alt smeltet. Nå har vi funnet ut at vi må bortom der i morgen før vi drar, for å kjøpe med oss litt hjem.😍

Denne var kjempe god. Jeg er ikke noe glad i marsipan, men denne likte til og med jeg. Supergod marsipan med sjokolade😍

Freia er så god. Samme hvem av oss som går inn i en butikk og den andre venter ute med Freia, så sitter hun sånn og venter. Flinke jenta det.

Vi gikk gjennom vannfontene så Freia kunne avkjøle seg litt. Det var ikke snakk om at hun skulle nær de vannstrålene😂, men hun fikk avkjølt potene sine👍

Dette er den mest kjente bygningen i Lübeck tror jeg. Her er baksiden av den, så vi måtte jo gå oss en tur ned til forsiden også.

Denne rekka med bygninger er nok også mye fotografert. Ganske fine her de ligger ved elva som omkranser den indre byen av Lübeck.

Her måtte vi ta en liten rast i skyggen også. Det var så grusomt varmt. Det var fint sted å sitte i skyggen på da. Mye å se på😂

Først måtte vi jo ta familiebilde❤️

To som er like varme i toppen😍

Etter litt hvile i skyggen så gikk vi videre til et sted jeg hadde sett på google map. Først noen bilder på veien ble det jo.

Jeg hadde stilt inn dette stedet på google map og gikk etter beskrivelse dit. Når stemmen sier »du er fremme» og jeg ser ikke det som jeg forventet å se, da lurte jeg litt😂

Her sa google at jeg var fremme. Dette var jo et vanlig bolighus tror jeg. Så åpner jeg den stripete døren, og da fant jeg det som google hadde på kartet sitt😂🤩. Var fint der inne synes jeg.

Koselig trang gate som var bak en dør

Nå hadde vi trasket rundt og svetten rant. Det var alt for varmt å gå rundt i disse glovarme gatene. Vi bestemte oss for å gå til bilen og kjøre til et annet sted jeg hadde lest om. Det lå 8 km fra sentrum.

Stedet vi dro til het Old Port Gorhmund. Her var det mange gamle hus med torvtak og det var et utrolig vakkert sted. Heldigvis var det flere turister der, i alle fall et par til, som gikk der for å ta bilder.

Det var et veldig koselig sted å gå rundt. Tror det er privatpersoner som har disse husene. Det virket som det ikke var så mange folk der nå, men de hadde gjort det usedvanlig pent utenfor hjemmene sine.

Det var som å gå i Hobbitland. Disse husene var jo ganske spesielle, med torvtak og murhus. Det var ordentlig koselig å rusle rundt der😍

Så fant vi ut at vi skulle kjøre i butikken og kjøpe med oss noe øl hjem til Norge. Det er jo ikke til å komme fra at det er billigere her enn hjemme, ja til og med billigere enn i Sverige. Så da var vi en liten stund på øl jakt😂🍺Det er morsomt når Birra Moretti koster 10 kr. flaska og Krombacher koster 7,50 kr. Så da ble det litt blanding med hjem.

Vi er lovlydige og fortoller før vi kjører inn i Norge. Jeg tør ikke noe annet. MEN, her må det pakkes godt om før vi er klare til å dra. Håper vi får det med oss da, for inni her skal det stoler og bord også😆

Jeg hadde jo fått smaken på en rabarbra juice. Den var super god. Jeg har vært å handlet meg 10 liter av det som jeg skal ha med meg hjem. Det er forskjell på oss😂🤣

Ute var det fortsatt like varmt og klokka hadde blitt snart middagstid. Vi handlet oss mat til middag og kjørte tilbake til Lille trille.

Så var det bare å sitte helt stille i skyggen og være til. Det ble så trykkende vær til slutt at det endte med regn og torden vær. Når det var over så ble det faktisk litt mer levelig.

Så ble det middag og vi bare slappet av resten av kvelden. Vi ble vitne til en veldig fin solnedgang etter hvert og det ble det noen bilder av kan vite🤩

Freia koste seg i sofaen og synes nok det var deilig når det ikke var så veldig varmt.

Endelig ble det lys igjen. Batteriet har vært dødt og jeg har ikke funnet slike batterier i Tyskland før nå for noen dager siden. På denne turen som vi har reist sør i Europa, hadde det jo vært koselig med lys om kvelden når det er mørkt. Sånn har det ikke blitt🤩

Så er det en gang sånn at alt har en ende. I morgen setter vi nesa nordover og begynner på veien hjemover. Google sier det er 81 mil hjem, så det tar nok et par dager. Vi får se. Det er mye som venter hjemme også. Vi skal blir mommo og bestefar en gang til i disse dager, så kanskje vi rekker hjem før det skjer noe der😍

Takk for at du leser❤️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *