Dag 20 med litt kjøring og litt byvandring

I dag skulle vi starte dagen i Celle i Tyskland. Vi våknet ved 0800 tiden og lagde oss en enkel, men god frokost. Så var det bare å pakke sammen og dra av gårde. Vi hadde mye på tapetet i dag.

Det var ikke mer en 30 minutters kjøretur til Celle, men det gikk på småveier og det tar litt tid. Det var en omkjøring på den egentlige veien dit, så det kom mange trailere som hadde vært på omkjøring.

Da kunne jeg knipse litt bilder i mens. Det var jo ikke så mye å ta bilder av da, for vi var langt ute på landsbygda😂

Vi hadde peilet oss inn på en parkeringsplass som vi hadde funnet på forhånd her også. Vi hadde jo den lange ekvipasjen med i dag også. Det viste seg å være en diger grusplass rett ved gamlebyen, så det passet jo ypperlig. Der var det god plass og ikke kostet det noe å stå der heller, tror vi😅

Celle er en by jeg har funnet ved å søke på byer med bindeverkshus. Da fant jeg en side som omtalte noen byer som lå langs bindeverksruta i Tyskland. Det var noen byer som lå etter hverandre som har slike hus. Synes de er litt fascinerende og fine. Nå gadd vi ikke kjøre hele den ruta, så vi plukket oss ut Celle fordi den lå på ruta vår.

Garnison museum var det første som møtte oss.

Det er litt vanskelig å orientere seg i en by man ikke kjenner. Vi gikk litt på følelsen og litt etter hvor folkemassen gikk. Det lønte seg, og vi fant frem med en gang. Vi gikk i gamlebyen ,og det som var forskjellig fra her og Goslar, var at i de gamle husene her i Celle var det butikker i dag.

Det var en veldig koselig by å gå rundt i. Det eneste var at det var blitt så varmt, ca 35 grader og det blir litt slitsomt.

Det var mye folk rundt om kring og det var mye fint å se på. Det ble jo til at man knipset i vei disse husene😂 De var veldig fine, mange av dem.

Jeg har begynt å synes det er litt morsomt å sy. Det var litt gøy at det dukket opp en stoffbutikk her i gamlebyen. Jeg måtte jo inn å se. Fant et stoff der som jeg synes var så fint. Har en plan i hodet om hva jeg vil sy meg, så tenkte at dette stoffet kan jeg prøve det til.

Ikke var det spesielt billig, men jeg synes det var så fint. Det er jersey.

Da vi hadde gått rundt en stund så fant vi ut at nok var nok. Vi hadde sett nok sånne hus nå😂. Vi visste det skulle være et slott her i byen også, så vi skulle finne det før vi dro videre.

Celle slott

Det var ganske stort og vakkert der det lå på en egen øy. Vi har bryllupsdag i dag, 31 år, så da passet det med et bilde i anledning dagen foran et ærverdig slott🤩

Så vandret vi i slottshagen tilbake til bilen. Det var så deilig å gå i skyggen.

Ikke bare ender her nei. Vannrotte hadde sneket seg med også

I bilen var det supervarmt når vi kom tilbake. Vi var tørste alle 3, så godt vi hadde kald drikke i vogna til alle sammen🤩

Nå var det bare å komme seg ut på veien. Vi hadde 17 mil vi skulle kjøre og måtte være fremme før kl 1800. Vi har bestilt oss plass på camping i Lübeck. Det er på den camping som vi ikke fikk plass på nedover, så da blåste vi i hele Lübeck..

Nå sendte jeg forespørsel der i går og fikk bekreftet at nå var det plass. Da tar vi 2 netter i Lübeck.. Først var det 17 mil på autobanen, og det kan ta tid. Vet aldri når det er kø der.

Først stoppet vi å handlet lit småting som vi trengte. Der fant jeg noe jeg ikke har smakt før, men som jeg måtte kjøpe for å smake. Jeg elsker jo rabarbra over alt på jord. Der fant jeg blandt juicene en kartong med rabarbra saft eller juice, eller hva? Den smaker helt fantastisk, så nå må jeg se om jeg finner den igjen. Jeg må kjøpe med meg noen hjem😍

Så bar det ut på autobanen for å kjøre noen mil mot Lübeck.

Nå hadde vi som sagt ikke sett skandinaver på hele turen vår. Her som vi nærmer oss Hamburg, da dukket de opp i tur og orden. Her er en nordmann som kom forbi oss. Vi så flere. Det dukket også opp flere svensker og dansker. Merkelig. Hvor har de vært, ikke der vi har vært i alle fall😂

Det var også mye annet rart som kjørte på autobanen i dag. Eldgamle campingvogner og motorsykler med campingvogn etter seg.

Vi måtte stå litt i kø og så også at det var mye kø i sørgående retning.

Mye å følge med på også var det her når man skal gjennom Hamburg. Det var hyggelig å se kjente navn på skiltene, så da visste vi at vi nærmet oss.

Resten av veien gikk greit og vi fant frem til campingen. Akkurat i det vi kom, så tror jeg det var på det varmeste. Vi bare rigget oss til, og så var det å sitte så stille som mulig i skyggen.

Vi lagde oss Nachos til middag i dag også fordi vi hadde igjen litt greier til det. Kjøpte bare litt karbonadedeig og ost, så var det en helt grei middag.

Klar til steking

Kvelden har gått stille for seg her ute i lufta som begynner å bli litt mer normal.

I morgen har vi hele dagen til å utforske Lübeck og omegn. Problemet er at det skal bli like varmt i morgen, uff, gruer meg. Skal vel egentlig ikke klage for man kommer jo fort nok hjem til mer normale temperaturer etter hvert.

Takk for at du leser❤️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *