Dag 16, kjøredag i dag også, men litt opplevelser til slutt

I dag våknet vi til sol fra klar himmel. Det var egentlig bare å gjøre seg klare for å dra videre mot Moseldalen. Det skulle være sånn ca 37 mil. Så da var det bare å komme i gang.

Vi var i gang sånn ca 0930 og det var helt greit å kjøre på autobanen. Var ikke så mye trafikk. Det så ut som om trailerene ikke fikk kjøre i dag fordi fleste av de sto på rasteplassene.

Det skjer jo ikke all verden heller på veien, så mange bilder blir det heller ikke. Milene gikk og vi klatret jo oppover kartet etter hvert.

Vi hadde en liten rast for nødvendigheter og strekke litt på beina for liten og for stor. Der møtte vi forøvrig igjen denne gjengen som kjørte forbi oss her, og det var en gjeng med bare hyggelige karer.😂

Jeg har sagt det før tror jeg, men her i Tyskland har de noen søppelposer som passer så perfekt i søppelbøtta her i lille trille. I hvert fall så er det matvarekjeden Edeka som har disse posene. Jeg har jo lyst å passe på å hamstre litt av de når jeg først er her. Vi la inn Edeka på GPS og fant en butikk ikke så langt fra veien. Så da dro vi dit🤪

Da kom vi rett ut på landet når vi svingte av autobanen. Hyggeligere å kjøre her synes jeg.

Det var en helt død by, men jeg tror alle var på den matbutikken som vi også skulle på. Der fikk vi handlet litt nødvendige saker som vi trengte og jeg fikk handlet med meg noen flere ruller med søpleposer. Tror det holder nå😆

Så dro vi videre mot Moseldalen. Da vi svingte av veien ned mot dalen så var det en smal, morsom vei. Det gikk sikk sakk nedover og vi kjørte forbi et veldig fint utsiktspunkt, og der ble det en stopp.

Det var skikkelig fint😍 Der dukket eleven Mosel opp og vi var endelig fremme. Vi hadde fått plass på Knaus campingpark i Burgen, så det var rett nedi gata.

Da vi kom frem dit litt over kl 1500 var vi ikke alene om å sjekke inn. Sto i lang kø, før det ble vår tur. Vi fikk oss en helt grei plass og her skal vi være i foreløpig 2 netter. Kanskje blir vi en natt til hvis vi føler at vi trenger det. Det er meldt regn på mandag, så vi får se.

Det som var veldig hyggelig her, var at alle hunder fikk velkomstgave. Det var en hyggelig gest. Oppi der var det en pose med tørrfor, en pose med våtfor og en rull med doposer🤩

Vi slappet litt av i skyggen når vi endelig kom oss på plass. Vi har tenkt over en ting når vi har vært på tur i over 14 dager.. Vi har sett så lite nordmenn på vår reise. I begynnelsen så vi noen Danske bilskilt, men det ble færre av dem etter hvert også. Av alle ting, på en høy fjelltopp i Dolomittene møtte vi noen unge norske jenter. Ellers har vi ikke sett heller hørt nordmenn i det hele tatt. Ikke før her som vi er nå, de som sjekket inn før oss var norske.😁

Det skjedde også på motorveien i Italia at en bil kjørte forbi oss. De tuta og vinka, og det var svensker. Så veldig få skandinaver har vi altså sett, men det kryr av folk fra Nederland over alt😂

Nok om det. Vi fant ut av vi skulle lage mat hjemme i dag. Det er så koselig det også, og så skulle vi kjøre oss en kveldstur til Cochem. Dit er det 19 km.

Det var deilig å sitte ute å spise. Godt og varmt var det også, men det blåste en liten bris, så det var ikke helt forferdelig varmt.

Etter maten dro vi inn til Cochem. Det var en kjempe koselig by med med mange trange gater og mange ekle veps.

Kjørte forbi mange vindrueranker på veien😁

I Cochem var det veldig mye folk. Vi var heldig med parkering. Det meste av butikker var stengt nå på kvelden, men det var gøy å rusle rundt å se. Det var en veldig koselig og vakker by.

Slottet som ruver høyt over byen
Alt er marsipan
Freia var i Cochem også😍

Det handlet naturlig nok mye om vin i denne byen. Det var veldig mange butikker som solgte vin fra Moseldalen🤩

Det vi ikke hadde sett før var vinautomat. Ja, du kunne kjøpe vin på automat. 😂 Det hadde vært noe å ha hjemme.

Det var så hyggelig å bare rusle rundt i byen og se på all den vakre natur og arkitektur. Knipset bilder i vilden sky.

Vi fikk lyst til å kjøpe oss en is. Det var et sted der som det var lang kø utenfor. Det var gøy å prøve, for de hadde litt forskjellig type is uten om kule is. Vi prøvde hver vår. Det var jo et helt måltid i seg selv😂

Vi tenkte vi skulle sette oss på torget og kose oss med is. Det gikk absolutt ikke an. Vi ble angrepet av flere veps hele tiden. Jeg er jo hysterisk mot veps, så det var helt forferdelig. Det endte faktisk med at vi måtte gå å sette oss i bilen for å spise is.

😂

På veien tilbake måtte vi stoppe å ta noen bilder av disse druerankene. De var over hele dalen oppover. Ganske fasinerende.

Det blir nok til at det blir med en flaske hjem her fra distriktet🤩. Vi kjørte hjem og kvelden kom egentlig ganske fort. Det hadde vært en lang dag, så det var godt å bare slappe litt av. Freia koste seg med tyggebein.

Og jeg vant i Lotto, YESS, resten av ferien er reddet😂😂

I morgen skal vi bruke dagen på å utforske Moseldalen. Det blir en tur til Koblenz og sikkert noen slottsbesøk. Vi får se hva dagen bringer.

Takk for at du leser.❤️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *