Dag 14 og igjen en fantastisk dag i de Sveitsiske alper

I dag var det en treg morgen. Sov litt lenger og hadde det absolutt ikke travelt med frokost. Det var så deilig å ta det litt med ro. Vi kom oss av gårde ved 1100 tiden og målet for dagen var Aletsch glasier.

Tar livet med ro på morgenkvisten

Det var ca 30 min å kjøre til dette stedet som vi skulle ta taubane opp på fjellet. Det var to taubaner faktisk. Først en som gikk rett opp til en liten by med mange hoteller i småformat. Derfra måtte vi ta ny taubane helt til toppen.

Freia har blitt så vant til alt som skjer, så hun bare henger med. Kjempe uproblematisk å ha henne med på tur. Dessuten smelter hun mange hjerter på sin vei.❤️❤️❤️

Det er et skikkelig nettverk av taubaner over alt her. Det er nok et veldig vintersportsted, men du verden så fint det er her om sommeren også.

Vakkert

Når vi kom til toppen av den første taubanen så måtte vi gå ca et kvarter gjennom dette lille stedet på toppen. Her var det så fint. Skikkelig alpelandskap og fine hus. Skikkelig koselig sted.

Den siste taubanen som skulle ta oss opp på snaufjellet var en liten en, så vi fikk en for oss selv. Her var det bare å hoppe på i fart.😂

Utsikt fra taubanen

På toppen lå det en restaurant. Så var det ikke lange veien å gå ut til utsiktspunktet for å se den fantastiske isbreen.

Her ble det tatt en del bilder, for det var ganske magisk å se isbre på denne måten. Den slynget seg ned gjennom dalsiden.😱🤩

Det var så vakkert her oppe. Ikke så mye folk heller, så det var så fint å bare være her. Vi koste oss masse.🥰

Det vokste så mye av denne blomsten her høyt til fjells. Vi har jo ikke peiling og tenkte kanskje det var Alperose. Googlet det etterpå, og det var det hvertfall ikke.😂😂

Jeg måtte visst være modell jeg

Da vi hadde knipset de bildene vi ville her oppe, tok vi den første taubanen ned igjen til den lille »byen» som lå der. Tenkte vii skulle rusle litt rundt å se oss omkring.

Det var veldig fint her. I dette fjellet var det mange turstier og kjempe fint å gå, så er man en fjellgeit og elsker å gå i fjellet, så må jo det være den ultimate turen hit.👍🏻

Det lå et fint lite vann på toppen her som det gikk sti rundt. Vi gikk oss en runde der og det var en ganske koselig rusletur.👍🏻

Freia fikk gå løs og hun storkoste seg. Elsker å løpe og er så flink på innkalling. Lille vennen vår.❤️

Smakte godt med rennende kaldt fjellvann

I enden av vannet lå det en liten restaurant. Koselig sted.

Dette bildet måtte jeg jo bare ta, for et blomsterhav og fine farger. Det var så vakkert her.😍🇨🇭

Etter runden rundt vannet, var det å komme seg nedover byen og ned mot den andre taubanen som skulle ta oss helt ned. Det var jo ikke noe som hastet, så vi ruslet i rolig rusletempo og bare koste oss.

Det var middagstid, så det ble mat på turen også. Deilig svinesnitsel med pommes frites og grønnsaker. Smakte veldig godt.

Gode og mette i magen så var det tid for litt mer titting🤩.

Det nærmet seg regnvær, så da vi syntes vi hadde sett det vi ville tok vi taubanen ned igjen. Det var en liten tur på ca 10 min.

På vei hjem begynte det å regne, så vi var jo heldige og fikk nok en dag i finvær før det ble regn. Vi skulle handle litt frokostmat, så vi stoppet på en Coop butikk på vei hjem. Det er stort merke her.

Butikken vi stoppet ved var velutrustet og hadde mye. Morsomt å gå å se. Men fy så dyrt det er her i Sveits. En poste potetgull koster over 50 kr. Er det mulig?

En morsom ting som man ikke finner i butikkene hjemme var den robuste vinavdelingen i matbutikken.

Så bar det hjemover igjen. Ute var det regn og tunge skyer. Deilig temperatur på 21 grader. Her skal jeg ikke klage på temperaturen når vi har vært her. Det er som en god og varm sommerdag hjemme.

Artig dekor i rundkjøringene her. Geit på hustak

Vi var hjemme ved 20 tiden og det er alltid godt å komme hjem etter en hel dag på farten. Freia blir sliten av det hun også, så da er det godt å slappe av litt på sofaen.

Mens far i huset han koser seg også på en litt annen måte.

Nå har det sluttet og regne og kvelden siger på. Dette er vår siste kveld her. Vi har endret planene våre, så dette er også den siste dagen i Sveits. Vi har konkludert med at vi har kjørt nok tog og taubaner, så vi finner på noen annet.

Pr akkurat nå så vet vi ikke hvor vi skal dra i morgen. Det blir spennende å se. Det er det som er ferie og det er det som er bra med lille trille. Kan gjøre som vi vil.

Takk for at du leser❤️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *