Dag 11, ren kjøredag.

I dag våknet vi til sol og fint, varmt vær. I dag skulle vi ut å kjøre videre på vår ferie. Det endelige målet er Zermatt i Sveits, men dit er det over 60 mil, så vi må dele det opp med en overnatting på veien.

Fra campingen vi er på i Dolomittene

Vi hadde jo tenkt å ta en kveld i Bergamo. Det er lett å planlegge når man sitter hjemme. For det første fant vi ingen campingplass i umiddelbar nærhet til Bergamo. I tillegg har det vært helt grusom forferdelig varmt med opp til 39 grader på det meste. Det hadde ikke vært noe hyggelig eller godt å gå rundt i by hverken for oss eller Freia. Så det droppet vi.

Et sted å sove på veien måtte vi jo ha uansett. Etter at vi dro begynte jeg å søke på campingplasser rundt Gardasjøen og forbi. Det var mange å ta av, men ingen var ledige. Plutselig fikk jeg positivt svar om at vi kunne få plass, så da gikk det i orden.

Jeg knipset litt bilder fra den campingen vi var på, for nå var det sol, og jeg hadde ikke tatt bilder der før. Det var jo egentlig ganske koselig der.

Vi kom oss av gårde kl 0930. Hadde jo noen mil å kjøre.

Det blir ikke så mye bilder når vi sluker mil etter mil på motorvei, men jeg har nå knipset litt i fart😂

Så kjørte vi forbi Tre Cime Lavaredo, de populære fjellene for siste gang.

Langs veien er det veldig mye av sånne byggverk. Kirker, slott, borger og festninger som står på noen høyder. Det har vi sett så mye av på veien vår nedover i Europa.

Det ble bare varmere og varmere jo lenger sør vi kom. Eneste levelige sted var i bilen. Bensinpåfylling er nødveindig. For de som lurer så ligger bensinprisen på ca 18 kr i Tyskland, 20 kr i Østerrike og 19 kr her i Italia. Litt billigere enn hjemme.

På alle veier vi har kjørt hittil så har vi ikke betalt noen bompenger. Her i Italia så måtte vi det på denne motorveien vi har kjørt i dag. Vi har for mange, mange år siden kjørt opp og ned til Spania ,og da husker jeg disse billettene som du betaler når du kjører av veien.

Så var det betaling.

Vi kom etter hvert ned til Gardasjøen. Vi hadde fått tips om å kjøre høyre side nedover. Hvilket vi gjorde. Det var jo fint nedover der, men mye av veien gikk jo også i tunell. Rundt Gardasjøen var det skikkelig »syden» stemning. Ikke noe sted for meg. Det krydde av folk.

Ble ikke så mye bilder fra Gardasjøen heller, for jeg satt på feil side for å knipse bilder i fart😂 Og plass til å stoppe noe sted med vår ekvipasje på 10 m var det heller ikke.

Så begynte vi etter hvert å nærme oss campingen vi hadde fått plass ved. Den lå ved Lago d Iseo. Vi fant den greit, men vi kom nok dit når det var på akkurat det varmeste. Det var helt forferdelig å gå ut av bilen.

Damen jeg hadde mailet med møtte oss når vi kom, og hun ble med for å vise oss hvor vi kunne stå. Fikk en plass midt i sola. Rigget oss til og fikk beskjed om at bilen måtte stå på parkeringen🧐 Hvorfor det? Det jo litt tungvindt for oss. Vi har litt liten plass i denne lille trille, så vi har jo en del i bilen som vi bruker også. Ja, ja, sånn var det her.

Da vi åpnet vogna var det som en bakeriovn. Det var så varmt der inne at det gikk nesten ikke å være inne der. Vi oppdaget også at denne campingen tydelig har sett sine bedre dager. På toalettet er det veldig spartansk. Ikke dopapir på noen av doene. Ikke noe såpe til å vaske hender og ikke noe å tørke hender på. Er det mulig.

Her hadde de kald øl da, så Frank var veldig fornøyd med det etter en dag bak rattet og kjøring som trenger 100% konsentrasjon hele tiden 👍

Vi hadde ikke tatt ut bord og stoler fordi vi skal dra i morgen tidlig. Vi måtte hente stolene etter hvert, for det ble tross alt litt bedre å sitte ute enn inne når sola gikk ned.

Det ble så varmt her etter hvert at det gikk nesten ikke an å være her. Freia hadde det ikke bra hun heller. Jeg helte kaldt vann ( eller nesten kaldt) i vasken og tok henne oppi der. Hun fikk avkjølt labber og jeg øste vann oppunder magen. Det så ut som det var godt😍

Vi måtte til slutt ta oss en biltur, for det ble alt for vamt. Vi kjørte oss en tur på andre siden av sjøen og der var det riktig så fint. Vi skulle handle litt, så jeg ble sluppet av for å handle. Det var en skikkelig fin matbutikk med masse utvalg. Det var så morsomt å gå å se der.

Hadde masse laks fra Norge her. Det var gøy å se.

Kunne ikke si noe på vin utvalget heller.

Vi bestilte oss en takeaway pizza og tok med tilbake. Det var greiest i dag siden det var så varmt.

Det smakte godt med skikkelig Italiensk pizza😍 Jeg kjøpte øl til Frank i butikken og han er så glad i Birra Moretti. Her hadde de store flasker, så det måtte jo bli med et par sånne🤩

Etter hvert ble det levelig å sitte ute. Vi hentet stolene og satt ute resten av kvelden. Gruer oss til natta, for det er fremdeles skikkelig varmt.

Freia koste seg på kjølematta si.

I morgen går turen vår videre opp i de Sveitsiske alper. Har sett på yr.no at temperaturen er mer i min gate der. Sikkert Freia sin også. Det er en tur på ca 32 mil. Det eneste vi har ugjort etter våre 3 dager i Italia er å spise is, så det må vi prøve å få gjort i morgen. Italiensk is er verdens beste spør du meg😍

Takk for at du leser❤️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *