Dag 10, ut på rundtur i Dolomittene

I dag var vi tidlig oppe og klare til å dra ut på tur kl 0930. Det var jo ganske tidlig. Etter det uværet som var i går kveld, var vi ganske heldige når vi våknet til sol i dag tidlig. Det passet jo fint når vi skulle på tur.

I bakgrunnen ser du fjellene Tre Cime Lavaredo

Det første vi gjorde var å dra hit til dette utsiktspunktet for disse fjellene. Det var til disse vi i utgangspunktet hadde planlagt å gå til før ting ble som det ble. Da fikk vi nøye oss med å se de på avstand. De er en av de mest kjente her i Dolomittene.

Vi har jo kjørt den runden som heter noe som den ultimate Dolomitt road. Det har vært et vakkert skue hvor hen vi har vært.

Lago di Landro

Veien gikk videre til Misurina. Det var en innsjø som lå vakkert til mellom mange høye fjell. Det som vi merket oss veldig fort, var at det var forferdelig mye folk på disse » kjente stedene» Det var nesten umulig å finne parkeringsplass noe sted.

Man kunne gå tur rundt sjøen, men det brukte ikke vi tid på. Vi hadde jo lagt opp den ruta, så vi måtte bare haste videre😂 Sa vi ferie?

Så gikk ferden videre til Cortina. Det var en kaosby som var trang og veldig folksom. Vi stoppet ikke i byen, men kjørte opp i fjellsiden og der fikk vi et oversiktsbilde av byen

Veien videre var ganske smal og svingete. Vet ikke hvor mange svinger vi har kjørt i løpet av dagen. Det har vært klatret opp fjellsider i sikk sakk kjøring og kjøring ned i sikk sakk. Vi har til sammen vært over ganske mange fjelloverganger😅

Det har vært mange sånne stopp i dag. Ut for å ta bilder og inn for å kjøre videre. Det krydde av syklister her, så det er tydelig at det er et populært sted å sykle.

Vi kom oss til en by som het Urtijei. Den lå i Val Gardena. Her hadde jeg på forhånd lest meg opp at man kunne ta en taubane opp på fjellet og se fantastisk utsikt. Så vi kjørte hit med mål om å komme oss opp der. Seceda het stedet.. Da vi kom dit var vi jo ikke alene. Heldig som vi var, fikk vi en parkeringsplass.

Vi kjøpte billetter og parkeringsbillet og det var ingen billig affære kan man si. Men det må man vel bare regne med på sånne steder. Til og med for Freia kostet det 5 euro.

En sånn skulle vi kjøre

Freia fantes ikke redd, men hun elsker å sitte sånn på armen til Frank. Kosevoffen vår❤️

For å komme helt opp måtte vi bytte taubane.

Så denne fraktet oss opp den siste biten. Når vi kom opp der, for et syn, som møtte oss. Det var så vakkert, så det ble sikkert tatt en million bilder der oppe😂

Han her hang her oppe også. Han henger nesten overalt i en eller annen størrelse her nede. Det har vi sett både i Tyskland, Østerrike og nå i Italia.

Det var mange som tok bilder her med blomster i forgrunnen. Jeg prøvde meg jeg også, men det var en billion humler der. De som kjenner meg vet at da kan ikke jeg være der😂

Frank ble blomsterfotografen for meg.

Det var veldig fint her oppe, så det ble naturlig nok noen bilder.

Her kommer jeg

Nå var det blitt langt på dag så vi benyttet anledningen å spise lunsj her oppe med utsikt. Det smakte veldig godt, og Freia fikk egen vannskål.

Nam, det var godt med kaldt vann.

Etter mat og drikke hadde vi gjort vårt her oppe, så da var det taubane ned igjen. Klokka hadde blitt ettermiddag og vi følte oss ganske ferdige med å kjøre svingete veier i sakte fart. Vi bestemte oss for å starte på hjemveien. Det var jo selvfølgelig mye å se på da også😂

På vei hjem fikk vi telefon fra lille Bragegutten vår (barnebarn). Det var så koselig, han ville snakke med mommo og bestefar❤️

Vi nærmet oss etter hvert hjem til »lille trille», men først stoppet vi igjen der vi begynte i dag. Nå var sola riktige veien, så da ble det et nytt bilde😂

Vi hadde vært på farten fra 0930 til 1930, det ble en lang dag. Vi har sett så mye fin natur og jeg vil bare anbefale alle som er glade i å gå turer og glad i vakker natur om å ta seg en tur hit en eller annen gang. Tror nesten det er et av de fineste stedene jeg har vært.

Her holder vi til

Det ble en fin dag i Dolomittene. I morgen går turen vår videre. Vi har ikke helt bestemt oss for hvor vi skal ende opp i morgen. Vi hadde som mål å besøke Bergamo her i Italia, men vi finner ingen campingplasser i nærheten av byen. Vi får se. Vi kjører jo forbi Gardasjøen også, så kanskje?

Dette er runden vi kjørte i dag😍

Takk for at du leser❤️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *