Dag 8, en dag full av inntrykk😍

I dag våknet vi ganske tidlig, som vanlig egentlig. Vi kjøpte deilige rundstykker her på campingen til frokost og det som hadde stått i den nye kjøleboksen ute var overraskende kaldt. Det lovet godt.

Freia har virket litt skral de siste dagene. Eller hun har virket helt normal når vi er ute på tur, men vil ikke spise noe. Bare drikker. Når vi er hjemme vil hun bare sove. . Så jeg våknet i natt og funderte og tenkte. Hva hvis hun er syk og kjøleskapet ikke virker, så var virkelig tanken på å kjøre hjemover virkelig til stede. 😔

Vi googlet veterinær og fant ut at det var en her i byen. Den virket seriøs og ordentlig så vi dro ned der i dag tidlig. De var kjempe hyggelige og tok oss i mot.

Venter på dyrlegedama

Hun ble ordentlig undersøkt og målt temp. Hadde ikke feber, men var litt hoven i halsen. Så regnet med at det var sårt der siden hun ikke ville spise. Hun fikk en sprøyte med en gang som inneholdt første dose antibiotika og smertestillende. Fikk også med tabletter til å bruke 1 uke fremover.

Bare etter en liten stund så virket Freia til å ha det mye bedre. Så da dro vi til Hallstatt i Østerrike som vi hadde planlagt. Det måtte bli en dagstur for det er 7,5 mil dit. Vi stilte inn GPS til Hallstatt. Veien dit gikk over Alpelandskap og det var så mye vakkert å se på veien.

Her er grenseovergangen mellom Tyskland og Østerrike. Ikke så veldig høytidelig over fjellpartiet der vi kjørte.

Hallstatt har jeg lest at er den byen i Østerrike som er mest fotografert. Det er en ganske så liten by som ligger ved en sjø. Frank hadde lest at man måtte komme tidlig på dagen hvis man skulle få parkering. I byen er det bilfritt så det lå 4 parkeringsplasser rundt byen. Det sto på skilt at de nærmeste var fulle, men ledig på de som lå lenger unna.

Vi kjørte til de som lå lengst unna, MEN, det var jo flere kilometer. Det gidder vi ikke. Varmt var det også. Vi kjørte tilbake og da lyste det at det var 8 ledige plasser. Vi var heldige og fikk plass under bakken i skyggen.

Vi tok oss først en tur ned på stranda. Der var det fin utsikt inn til byen.

Så gikk vi innover til byen og hele veien så det ut som om du var i Disney land. Det var så fint der. Mange fine bildemotiver. Det var også veldig varmt. Tror kanskje ikke mer enn 29 grader, men sola sto sånn rett på, så det var ikke skygge noe sted😅

Høyvanns målestokk

Det var masse folk i denne lille byen. Det er ikke så mange fastboende her. i 2018 var det registrert 718 personer som bodde her. Det er jo sikkert flerdobling av personer her i turistsesongen. Den ligger litt for seg selv utenfor alfarvei, men folk fant veien.

Gammel stol
Mange kreative hager

Alle folk samlet seg der det var skygge, og det var kun under de store trærne. Man kunne leie elektriske båter og få seg en rundtur på vannet. Det fant vi ut at vi ville, da ble det litt luft også😅

Det var skikkelig deilig. Godt for oss og Freia å få litt luft i håret.

Freia koste seg på båttur

Etter å ha putra ute på sjøen i nesten en time og tatt bilder av denne byen i nesten alle vinkler kjørte vi inn til land igjen. Det var en skikkelig koselig by å rusle i.

Her var alt på stell. Telefonboks og hjertestarter❤️

Det torget her var som tatt rett ut av en Disney film. Flere steder rundt i byen var det drikkekilder som var iskalde. Freia koste seg meg iskaldt vann ved vær drikkekilde vi gikk forbi. En annen ting jeg må nevne om Freia er at det er SÅÅÅÅ mange som kommenterer og synes hun er så søt. Hun får masse oppmerksomhet❤️

Det var blitt tid for sen lunsj/tidlig middag, så vi var heldige og fikk bord på en restaurant her på torget. Koselig sted å sitte ned å spise.

Jeg spiste pasta med kylling. Den kyllingen synes ikke jeg var så god, så jeg lot den ligge. Prøvde å gi en bit til Freia, for hun er vanligvis veldig glad i kylling. Den ville hun ikke ha. Etter å ha tenkt seg litt om så ville hun ha kylling likevel. Jeg ble se glad for at hun ville spise, så hun spiste opp all kyllingen min. Flinke jenta si det😍

Frank spiste god svineschnitzel

Nå var vi nesten kommet til enden av denne vakre byen, så da snudde vi og begynte på returen. Nå hadde sola flytta litt på seg, så nå rakk den ikke ned i bygatene lenger. Det var deilig.

Gmundner keramikk holdt på fra 1492

Her var også den eldste tretrappen de har funnet i en gruve. Den er datert tilbake til 1100 f.kr.

Ble ingen snaps

Vi var innom en såpe butikk. Det var såper laget som alt mulig😂

Såper
Søte såpe ender

Så hadde klokka blitt ettermiddag og det var på tide å vende nesa hjemover. Det var jo en liten stubb å kjøre. Vi hadde sett et sted langs veien når vi kjørte til som vi hadde lyst å stoppe på, så det var bare å tenkte på hjemover tur.

Fine fjell i Alpene

Dette stedet som lå rett ved veien visste vi egentlig ikke noe om. Jeg googlet det og fant ut at det var en fin sti til en elv med noe vassdrag og greier. Visste egentlig veldig lite, men på google så det ut som det ikke var så langt å gå.

Vi spurte når vi kjøpte billett (7€) hvor langt det var å gå. Det skulle ta 60 min tur/retur. Ja, ja tenkte vi, ut på tur. Det som var oss i et nøtteskall. Jeg hadde Havaians på beina og Frank hadde sånne andre kipp kjapp sko. Vi traska av gårde og det gikk fint. 😂

Det var en skikkelig fin tur, men det var helt stillestående klam luft i den trange dalen. Jeg er sikker på at ikke en trå på meg var tørr. Skikkelig ubehagelig.

Det var en kjempe fin tur så vi er glad for at vi stoppet og gikk den. Tok ikke 60 min. tur/retur som vi ble fortalt, kanskje 45 min. Så kjørte vi videre hjemover. Vi hadde en ugjort ting til som vi skulle få med oss.

Det stedet som Hitler egentlig bodde når han var her, det ligger et annet sted enn eagle nest. Frank hadde lest seg opp på hvor det var, så da kjørte vi for å se det.

Det er bare noen gamle ruiner som står igjen. Alt annet ble sprengt i stykker etter krigen. Det er ikke merket noe skilt hit annet en det skiltet som står inne i skogen der huset sto.

Så hadde klokka blitt 1930 og vi hadde vært på farten i hele dag. Det var skikkelig lummert når vi kom hjem og ganske så overskyet. Klemmende luft. Vi hadde sett at det skulle komme regn i kveld.

Vi satt litt ute, men etter hvert begynte det og lyne og tordne noe helt voldsomt. Vi skal reise i morgen, så vi fortet oss å ta ned solseil og bord og stoler. Gidder ikke at det blir vått når vi skal dra. Rakk det akkurat før regnet kom. 😅

Og for et vær vi fikk. Nå har det holdt på i flere timer. Det buldrer og braker og lyner i et kjør.

Blir spennende om det blir noe soving i natt.

Takk for at du leser❤️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *