Langhelg og tur til utlandet

Det var duket for en langhelg og da måtte vi jo på tur. Spørsmålet var jo da, hvor er det brukanes vær. Vi sjekket mange steder, men det skulle komme regn en dag uansett hvor jeg sjekket. Snakket med våre turvenner og de hadde tenkt seg til Sverige, Kongshamn. Vi tenkte et halvt sekund og så ble vi med på det.

Vi kom oss av gårde etter jobb på fredag, men ikke før klokken 1800. Vi hadde pakket bil og vogn kvelden før, så det var klart. Vi passet Brage etter barnehagen til Michael kom.

Det skulle etter sigende ta 2,5 timer å kjøre dit. Når vi kom litt nedover E6 og nærmet oss Råde så hadde det skjedd noe på veien. Det var KØ. Så på GPS at E6 var stengt og det gikk veldig sakte.

Klokka gikk og innen vi kom frem så hadde klokka blitt 2200. Brukte 4 timer. Da var det ikke stort annet enn å rigge seg til. Det blåste stiv kuling og det var godt at Heidi og Rune allerede var kommet, så de hjalp oss med solseilet i vinden. Da gikk det jo ganske fort.

Det ble tid til en liten samling hos Heidi og Rune, før vi tok kvelden. Ble et par kveldsbilder også, for det var så dramatiske skyer. Det skulle begynne å regne når som helst.

Lørdagen våknet vi tidlig som vanlig. Det hadde vært en natt med mye vær. Kraftig vind og regn. Hele vogna rugger på seg. 22m/s

Vi spiste en deilig frokost og hadde planer om å dra til Tjørn litt lenger sør i dag. Det var en skulpturpark der, og det var jo en fin aktivitet på Kristihimmelfartsdag som mye er stengt.

Freia koser seg som vanlig veldig på tur og det var ekstra godt å kose litt med pappa før vi skulle ut på tur i dag.

Kosekose

Det skulle ta ca 1.20 timer å kjøre dit. Så det var jo en liten stubb. Det gikk greit og vi fant frem i ødemarken. Ja for det var litt i ødemarken.

Vi betalte litt for å parkere der og det kostet 140 kr å komme inn. Området het Pilanes helleristninger, men det var etter min mening skulpturpark med mye rart å se på. Fikk utlevert skjema med hva de forskjellige het og det var sti som vi fulgte rundt. Veldig fint sted å gå.

Denne het Diana
Heidi med rød veska

Det var mange skulpturer i alle mulige former og fasonger, men den som var mest iøyenfallende var nok den som het Anna på toppen av fjellknausen. Den ble det jo veldig mange bilder av selvfølgelig🤩

På toppen og det var vind i håret😂

Vi møtte også på en saueflokk på stien. De var ikke så interessert i å hilse på oss, så de bare løp sin vei. Ikke alle var redde, så det ble noen sauebilder også, tru det eller ei. 😂

Så fint svart lam
Anna

Den var ganske stor og majestetisk der den sto på toppen. Var jo egentlig ganske fin.

Det ar en fin runde å gå, og mye å se på. Dette stedet lå også i forbindelse med en gravplass med levninger fra for 8000 år siden.

Etter at vi hadde sett oss ferdig her skulle vi begynne på veien tilbake til der vi holder hus. Det var jo en liten bit å kjøre, men bestemte oss for å kjøre en annen vei enn der vi kom. Kanskje kjørte vi forbi noe som var verdt å stoppe å se på🤩

Vi stoppet på noe som het Sundsby Sæteri. Det var en gammel plass fra 1789 som i dag fungerte som spisested, gårdsutsalg, bakeri og det var også en scene der, så om sommeren så er det kanskje noe mer her.

For oss så hadde det blitt tid for litt mat, så da passet jo det bra og ta en matbit her.

Rekesmørbrød

Etter maten så gikk vi oss en liten rundtur her også.

Det hadde vært en lang dag med mange opplevelser, så da vi kom tilbake til lille trille var det godt å slappe av litt. Til kvelden ble det litt sosialt samvær med Heidi og Rune. Det blåste skikkelig mye, så vi fant et innbygget sted vi kunne sitte. Tok med oss litt proviant og koste oss der en liten stund.

Til kvelden gikk vi oss en tur fra campingen her, for også her er det et natur reservat i tilknytning til campingen.

Sånn var det over hele platået her. Bare svaberg. Det blåste noe helt villt, så det var nesten umulig å gå ute.

En forblåst Freia

Etter kveldstur så hygget vi oss litt inne før natta kom.

FREDAG

I dag sov vi faktisk litt lenge, eller 0830 er jo lenge til å være oss. Vi lagde frokost og gjorde oss klare til en ny dag på utflukt. Dagens tur skulle gå til Smøgen og Kungshamn. Det er rett i nærheten her så det var ikke langt å kjøre.

Første stopp var på et utsiktspunkt før man kjører over brua til Smøgen.

Smøgen

Vi parkerte , og var nok ganske tidlig ute, for det var ikke så mye folk. Gikk oss en tur litt opp i byen først. Her var Kalles kaviar sklie på en barneskole. Morsomt😂

Heidi i blått og jeg i rødt

Smøgenbrygga var et koselig sted med mye spisesteder og mange små butikker. Koselig sted å gå sånn og rusle uten mål og mening. Eller det var en liten mening da, innerst på Smøgenbrygga ligger det noen fine båthus i forskjellige farger. De måtte vi jo finne🤩

Fint🤩
Bestevenner på tur

Smøgen viste seg å være et veldig fotovennlig sted, så det ble jo tatt noen bilder.

Når vi hadde sett oss omkring og følte vi var ferdige i Smøgen skulle vi dra til Kungshamn. Det er 5 min. kjøretur. Vi hadde gjort litt dårlig research fant vi ut. Vi hadde tenkt å spise i Kungshavn og kjørte ned på havna og fant parkeringsplass. Hvor var sentrum? Vi gikk og vi gikk, blodsukkeret var lavt, og jeg ble mer irritert jo lenger vi gikk. Vi fant ingen ting.

Til slutt tilbydde gutta seg og gå tilbake å hente bilen, snille gutter det. Vi satt og ventet til vi ble plukket opp og så kjørte vi til Smøgen igjen for å finne et sted å spise lunsj.

Venter og venter vi

Etter vi hadde spist dro vi tilbake til lille trille og slappet litt av. Vi hadde gått over 1000

Ut på kvelden ble det tid for middag og det smakte også veldig godt.

På kvelden var det duket for The Voice finale, så den måtte vi selvfølgelig se på. Vi ordnet oss til med litt kos og så på finalen. Og heia Jørgen som vant. Det var min favoritt🤩

Heia Jørgen

LØRDAG

I dag sov vi litt lenge igjen, og det var deilig. Spiste frokost og tok livet med ro. Planen i dag var å utforske noen småbyer som ligger ikke så langt unna. Været var ikke så ille, men det var noen truende regnskyer på himmelen.

Mens vi gjorde oss klare til å dra, så tok Freia livet helt med ro.

På veien så hadde vi kjørt forbi noen nydelig geiter, sauer og minihester. Vet ikke om det var shetlandsponnier eller enda mindre rase kanskje. Vi stoppet der, for man kunne gå inn til disse dyrene og de var jo kjempe selskapssyke.

Det var et koselig stopp. Deretter gikk turen videre til Bovallstrand. Det var en veldig liten kystby som ikke hadde så veldig mye å by på, men de hadde et utsiktspunkt som vi måtte sjekke ut.

Trapper opp til utsikt over byen

Dagens trim unnagjort. Vi kjørte videre til Hunnebostrand. Det var en litt større by med litt mere utvalg. Det viste seg å være et veldig koselig sted med noen spisesteder og noen butikker.

😂😂
Han slapp unna gubb dagis😂

Vi fant oss et koselig sted og spiste lunsj. Siden vi hadde med Freia så måtte vi jo sitte ute, og vi kjente jo at sommervarmen var ikke helt til stede. Det var litt kaldt når det blåste, men deilig i sola.

Rekmacka
Fiskesuppe

Maten smakte godt og vi koste oss alle sammen, Freia også. Etter vi hadde spist så ruslet vi litt rundt og kikket oss omkring.

Her ville ikke jeg badet😱 så mange maneter

Etter at denne byen var gått fra ende til annen flere ganger så bar det i vei til et stopp til på veien.

Meg i et nøtteskall

Denne kanalen ble laget på 1930 tallet så fritidsbåter skule kunne kjøre innenskjærs. Den er 4800 m lang.

On å gjøre å få det beste bildet😂
Landskapet var ganske spesielt her

Så gikk turen tilbake til lille trille. Sola hadde kommet frem så det gikk å sitte litt ute.

Veldig fin campingplass

Kvelden gikk med til hyggelig samvær med Heidi og Rune i vår lille trille.

SØNDAG

I dag var det den kjedelige dagen for å reise hjem. Vi var tidlig oppe og ganske tidlig klare til å begynne på hjemveien. Vi reiste fra sol og vindtsille, og møtte mer og mer skyer når vi nærmet oss grensa.

Når vi kjørte nedover på onsdag så jeg at det var så mange rapsåkere nedover i Østfold. Det er en annen historie, meg og rapsåker, men synes det er så fint så det ble knipset et par bilder i fart😂

Vi var hjemme ganske tidlig og pakket ut. Det er jo godt å komme hjem også. Nå er det bare å glede seg til neste tur. Det er jo pinsehelg neste helg, så skal ikke se bort i fra at vi er på veien til et sted med fint vær da🤩

Takk for at du leser❤️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *