Siste dag i Haugesund

I dag startet dagen som den pleier i åtte tiden. Vi var forberedte på at vi ville våkne til regn, men i stedet så våknet vi til sol fra nesten klar himmel. Hørte det regnet litt i natt. Vi skulle egentlig reist herfra i dag, men i går fant vi ut at dit vi skulle ville det regne i dag. Da bestemte vi oss for å bli her en natt til og overraske et vennepar som vi visste skulle komme hit i dag.

Dagen startet med en liten kos til bursdagsjenta vår som blir 6 mnd. Akkurat i dag 🥰

Vi kunne jo ikke sitte her i vogna så vi dro ut en tur etter frokost. Vi kjørte til et par steder som vi ikke hadde vært. Åkrasanden, som er en kjempe fin strand. Her lå det mange strender etter hverandre i små viker og sanden som var her var så fin og fløyelsmyk å gå på. Det var et skikkelig fint sted.

Mange steder på Karmøy har vi sett disse stolene stå plassert rundt omkring. Det har vi lært i dag at de kalles TIO stoler. Det er et sted som kaller seg for TIO . Det er personer som av forskjellige grunner har utfordringer med å passe inn i arbeidslivet. Vi fant ut at de koster 1000 kr. Pr. Stk, og selges bare ved oppmøte. Vi var rett i nærheten og dro for å sjekke ut dette. Uheldigvis så det ut som det var sommerstengt.

Det var satt ut mange forskjellige sånne stoler rundt omkring. I begynnelsen var det en ordning, hvis du kjøpte en stol, så laget de en ekstra og du kunne bestemme hvor den skulle settes ut. Etter det jeg har lest så er ikke det tilfelle lenger. Kjempe fint tiltak da, for det var virkelig mange stoler rundt omkring.

Frank sulle ned å dyppe beina for å kjenne på vannet, Freia sitter så pent å venter. Vannet var ganske kaldt. Kanskje 15-16 grader. Det var jo faktisk noen som badet, men hver sin lyst tenker jeg da.😂

På stranda hang det også et skilt med dikt. Det så vi også flere steder i byen. Koselig det også synes jeg. Rett i nærheten av denne stranden ligger det som kalles Rabonowitzplassen. Det er en plass til minne om en polsk jøde som etablerte seg med klesbutikk i Haugesund i 1911. Han gjorde det veldig bra og etablerte den moderne konfeksjonsfabrikken Condor. Og også flere forretninger langs kysten. Han kjøpte to parseller på åkrasanden i 1933 hvor han senere ga eiendommene til Haugesund bylag, og hvor ønske var at det skulle brukes til fritidsområde.

Derav det fine stedet ved Åkrasanden. Det er også laget en spesiell plass som er til minne om han. Der sto det en beholder med en spesiell prisme. Når vi kom dit i dag, ble vi fortalt at det hadde vært hærverk på den, så glasset var borte. At folk kan gjøre noe sånt.

Da vi var ferdige her så fant vi ut at vi skulle dra til Fyret i Åkrehamn. Det lå helt ytters på en liten øy. Var ikke så mange andre som hadde funnet veien dit ut i dag, så der var vi helt alene.

Frank i tårnet
Det var så mye kløver der så måtte jo ta litt bilder

Der vi kjørte inn til veien til fyret sto det et skilt at de serverte vaffel og kaffe på Mortholmen i dag. Det hørtes jo deilig ut, men der var alt lukket og låst. Ingen servering i dag😂 Vi kikket på vinduet der og det så ut til å være et veldig trivelig festlokale.

På veien tilbake var det også noen fine motiv.

På vei hjem kjørte vi forbi fabrikken til TIO som lager disse fine stolene. Jeg måtte prøvesitte den store også😂

Klokka hadde blitt såpass mye at våre venner nå begynte å nærme seg. Vi kjørte tilbake til campingen og så at de nettopp hadde kommet. Vi fikk kjørt på plassen vår uten at de så oss, men så byttet de plass og kom i samme gate som oss. Da så oppmerksomme Rune bilen vår og gjenkjente bilnummeret. Det var hyggelig å møte dem.

Vi kjøpte oss Mia elektriske stekepanne før vi dro på ferie. Denne hadde ligget ubrukt hele ferien, men i dag skulle vi teste den ut. Lagde ytrefilet, småpoteter, salat og Rødvinssaus. Det ble ganske godt.

Etter maten kom Heidi og Rune over og vi hadde en hyggelig stund. Hadde mye å prate om. Vi er i ferd med å avslutte ferien og de er i ferd med å starte. Hyggelig å møtes her da.

Til kvelds kom sauer og geiter gående forbi vogna vår som de har gjort de siste kveldene. Vi hadde hatt en koselig kveld og de gikk for å finne et sted å sove. I morgen går ferden vår videre. Planlegger en tur til Jæren. Vi har hatt noen fantastiske dager her i Haugesund og omegn, og føler at vi har sett det vi kom hit for. Fint vær har vi hatt også. I dag kom regnet til kvelden.

Takk for at du leser❤️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *