Ny fantastisk dag på Karmøy og i Haugesund

I dag startet dagen veldig veldig tidlig fordi lille Freia bestemte seg for ut å tisse kl 0445. Ja, ja, må man så må man😂 Frank var ute med henne, men vi fant jo ut at det var alt for tidlig å stå opp, så begge kom å la seg igjen. Det så ut til å bli en fin dag, bildet tatt kl 0500 i dag.

Vi var i gang kl 0900, men av en eller annen grunn så tar det tid før vi er klare til å dra. Det er jo ferie så det er lov å være litt treige.

Nederst i gata på venstre hånd holder vi til, men vi står her med de store kara og synes ikke i det hele tatt😂

Første stopp på veien i dag var til Visnes. Der skulle vi se Visnes Gruveområde. Det var et kobberverk som i sin tid var det største og mest moderne i Nord-Europa. Gruven var i drift i to perioder fra 1865 -1972.

Det som også er litt gøy er at kobber fra Visnes ble benyttet i byggingen av den berømte Frishetsgudinnen i New York🤩

Det sto også en liten kopi her på Visnes. Fikk nesten lyst til å reise til New York igjen😍🇺🇸

Det var et veldig fint lite sted og det lå her som veien endte. Det var en fin sti så man kunne gå rundt for se smeltehytta. Fantastisk vakkert rundt her.

Dette er en stor mine fra krigen som har drevet i land etter 2. verdenskrig.

Det var et fint sted for utflukt også. Disse stolene har jeg sett mange steder her i området. De var skikkelig gode å sitte i, så en sånn kunne jeg godt tenkt meg hjemme.

Stedet er i dag museum, men vi var ikke inne å kikket noe. Uteområdene der var kjempe fine og det var et fint sted å rusle rundt. Når vi var ferdigsett der så dro vi for å se på Olavs kirken. Den lå ikke så langt unna, så det var ikke så langt å kjøre. Den ligger på Avaldnes.

Den ble reist av Håkon Håkonsson rundt år 1250. Den var da kongens egen kirke og en del av et større kongsgårdsanlegg. Det har de begynt å grave ut, men vi kunne bare se tegninger av det. Her var det mye historie.

Olavskirken

En morsom historie er at Jomfru Marias synål står på nordsiden av Olavskirken og er 7,2 meter høy. Den er en av de høyeste bautaene i landet og det knytter seg mange sagn til denne. Det mest berømte sagnet om synåla er at når den berører veggen, skal dommedag komme. Det er noen hoggmerker øverst på den og det sies at det er prester som har hugget litt av steinen når den kom for nærme.

Det er litt morsomt med sånne sagn. Blir jo et lite eventyr ut av det😂

Frank gjør alt han kan for å redde oss fra dommedag😂😂

Her ligger også det man fra den gamle tiden kaller «veien mot Nord» Nordvegen historiesenter ligger også her. Det er funnet mye vikinghistorie her, og det er også fra Veien mot Nord – Nordvegen- at vi fikk navnet Norge.

Nok historie for i dag. Etter dette reiste vi inn til Haugesund sentrum. Parkerte bilen og gikk en tur i sentrum og gjorde oss litt kjent. Jeg synes Haugesund hadde en fin og lang gågate. Her er det hyggelig å gå. Hvertfall når man ikke har vært her før🤩

Gågata i Haugesund

Kristelig bokhandel. Hmmm, ja da har jeg sett det også.

Pappa gikk inn i en bruktbutikk, så Freia sitter å venter. Hun er så flink.

Nå skal det skal det sies at vi leter veldig etter et veggmaleri også. Jeg har sett det på snappkartet og så sånn ca hvor det var tatt. Men i går når vi var å hentet sushi så kjørte vi alle gatene på kryss og tvers. Fant det ikke. I dag så har vi gått alle gater på kryss og tvers.

Jeg spurte tilslutt i bokhandelen om de viste hvor det var. Det sa de trodde det lå i gaten ovenfor eller enda en opp. Så da gikk vi dit. Akkurat der hadde vi ikke kjør i går, men nå fant vi det. Jeg synes det var så fint, så jeg ville ta bilde av det🤩

Det var jo fint da. Det var Skrue Mc Duck jeg lette etter.

Fant denne i et butikkvindu. Det vakte mange minner fra min ungdom på 80 tallet😍 Hadde selv en i lilla. Så gøy at de har kommet tilbake. Frank var som sagt i en bruktbutikk. Der var det også et bilde som man har sett i «gamle dager»

Vi hadde etter hvert vært nesten overalt i sentrum, så da tenkte vi at vi reiser tilbake på campingen. Vi stoppet på Kiwi og handlet litt proviant (det må vi ha nesten hele tiden, har litt lite kjøleskap)😂

Freia var litt sliten hun også, så det var greit å komme tilbake å slappe av litt. Hun er jo vant til å sove mer i løpet av dagen, men i denne ferien så skjer det jo noe hele tiden.😂

Vi lagde oss etterhvert litt middag og bare koser oss her i den lille vogna vår i kveld. Det er deilig å ta livet litt med ro også.

Livet er hærlig

Vi prøvde også lykken i dag, men til ingen nytte. Moro likevel😂😂

Det har skyet litt over, så tror det blir dårlig med fin solnedgang i kveld. Skal ikke klage da, for de 2 siste kveldene her har det vært magiske solnedganger her. Jeg er jo spesielt opptatt av det, så jeg lar meg imponere🤩😂

Takk for at du leser og legg gjerne en kommentar hvis du føler for det. Det er koselig❤️

Én kommentar til “Ny fantastisk dag på Karmøy og i Haugesund”

  1. Glemmer å kommentere her, for bruker jo fb 😅 Men må si dere er flinke til å finne «snodige» ting rundt omkring – som jo faktisk ikke er så snodig når dere forteller og viser bilder! Takk igjen for artig (og informativ) lesing, og flotte bilder. Moro å følge dere på tur! 👏

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *