En fantastisk dag på Karmøy

Etter en god natt søvn var vi gang når klokken var 0900. Lagde deilig frokost og så skulle vi ut å utforske Karmøy, det var målet i dag. Været var overskyet, men det var veldig tynt skylag og ikke så ille temp. Ikke blåste det noe særlig her. Så dette ble bra.

Vi kjørte rett ut til Skudeneshavn. Der parkerte vi og gikk rundt i den lille koselig byen. Gamlebyen der var superkoselig. Det var ikke så mye folk når vi kom dit, men etter hvert var det veldig folksomt i de trange små gatene.

De statuene står nede på havna i Skudeneshavn. De forestiller bønder og fiskere på 1700 tallet.

Det var så mye fint å se på i de trange gatene. Det var så koselig i hagene til de hvitmalte husene, så det ble knipset masse bilder i dag.

På tåkelurfabrikken ble det en vaffel og kaffe. Det var så koselig sted, i dag, drevet av tre godt voksne damer som hadde bakt hjemmebakte kaker og laget vafler. Ikke noe kassaapparat, men regnet sammen på papir, Du kunne betale med Vipps da🥰

Det rareste epletreet jeg har sett. Det så ut som en busk, kunne ikke se noen stamme. Vokste utover. Det var veldig mye epler på det.

Det var en koselig tur gjennom parken så endte man opp på en utsikt over Skudeneshavn. Byen er mye koseligere enn det ser ut som fra oven.

Månesteinen i Skudneshavn

Denne steinen har ligget i parken i uminnelige tider. På folkemunne har det alltid blitt kalt månesteinen fordi folk trodde det var en meteoritt. Det er det ikke, men den har blitt analysert og den er minst 800 millioner år gammel. Sannsynlig har denne kommet til Skudneshavn med istiden for 10000 år siden. Interessant historie.

Gammelt apotek

Noen ganger er det skikkelig morsomt å være turist i eget land, når man finner sånne fine steder som dette.

Når vi syntes at vi hadde sett det vi ville så dro vi videre. Jeg hadde sett litt på Google Maps og der hadde jeg funnet noe som het Dueglåp. Jeg visste ikke helt hva det var, men det hadde noe med en hule eller noe sånt å gjøre. Hadde sett noen få bilder av det.

På veien dit så vi et skilt inn til en strand som jeg også hadde lest var veldig fin. Det var faktisk sånt brunt serverdighetskilt til stranden. Så vi kjørte ned for å se på den. Den var virkelig fin, den het Sandvesand. Skulle ikke tro vi var i Norge. Jeg har lest at Karmøy har mange av disse hvite sandstrendene.

Sandvesand strand

Så gikk veien videre til dit vi egentlig skulle. Det var ikke skiltet fra veien så vi kjørte etter GPS. Det var tydeligvis ikke noe turiststed for det var ikke noe parkeringsplass der heller. Vi parkerte i enden på et jorde og satset på at det gikk greit. Så var det et lite stykke å gå, det var skiltet.

Stien gikk langs jorder og privateiendom, men det var tydelig sti så det var nok ment å gå der.

Det var et veldig spesielt sted. Smalt fjellpass som gikk rett ut i sjøen. Steinene som ligger bortover her var grønne. Det er ikke så lett å se, men hvis sola hadde skint på dem så hadde vi sett det.

Sett ovenfra. Det var jo ganske fint da. Her var det flere folk når vi kom frem og det var ordna køkultur for å få tatt det bildene man ville. Når vi gikk tilbake til bilen så vi at det var en gulrot åker vi gikk forbi. Hadde så lyst å dra opp en gulrot, men sånn gjør man ikke😂

Så etter dette kjørte vi videre oppover kysten. Da kom vi til det som heter Fishermans memorial. Det sto skiltet fra veien til dette. Her måtte vi også gå en liten stubb, men det var ikke langt. Fin sti. Det var ikke noen sånn veldig attraksjon, men vi kom, tok bilde og gikk.

Da vi var ferdige her var klokka blitt middagstid. Fikk en snap av Connie og de spiste sushi. Da ble vi så fristet at vi søkte opp sushirestaurant i Haugesund og bestilt og tok med tilbake på campingen. Klokka hadde blitt nesten halv sju.

Det smakte veldig godt. Da var det godt med en liten slapp av time på sofaen. Sola hadde kommet frem og det var nesten ikke et vindkast ute. Så utpå kvelden bestemte vi oss for å gå til noen skulpturer som ligger i gangavstand fra her. 2,2 km skulle det være å gå på kyststien som går rett utenfor vogna vår.

Den er kjempefin å gå og det er mange som bruker den. Freia har hilst på veldig mange andre voffer. Det var varmt å gå, men kom oss da frem til slutt etter en liten feilgåing.

Det var jo så fint på veien vi gikk, så det ble noen bilder der også selvfølgelig.

Det var 4 hester i vann (det var lavvann nå da) med 2 voksne og 2 barn på. Litt morsom kunst. Disse hadde jeg lest om på forhånd, så det var på lista over det vi ville se.

Frank gikk litt lenger enn meg mens jeg ventet her ved hestene. Det lå et gammelt Fort litt lenger bort, så han gikk for å se på det. Freia og jeg ventet for det var ikke noe vi brydde oss veldig om😂

Så gikk vi tilbake. Det hadde jo blitt kveld nesten og vi har vært på farten i hele dag. På veien tilbake gikk vi nedenom en fin liten strand, eller fritidssted som var laget nylig. Så i hvertfall veldig nytt ut.

Videre på veien hjemover møtte vi så mange folk som stopper og vil hilse på Freia. Hun sjarmerer de fleste. Hilste på et par som var lovet en puddel nylig, men det var noe feil med beina på den. Så da ble ikke det noe av. Hun var så interessert i å få seg en puddel og lurte på hvor Freia kom fra. 🥰

Tilbake på vogna satt vi oss ut litt og kikket på sola. Fotball EM spiller finale i kveld så Frank så på den.. Det var deilig å sitte ute i sola og Freia var fornøyd hun også. Har vært mye gåing i dag, så det var godt å slappe av litt også.

Fin sveis😂
Helt grei utsikt

Så gikk sola ned og vi har hatt en helt fantastisk dag i dag. Gleder oss allerede til flere eventyr å legge ut på i morgen. Håper været holder seg sånn passe.

Greit utsikt fra vinduet. Sauer, geiter og solnedgang. Kan ikke klage

Takk for at du leser❤️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *