En dag full av mye forskjellig

I dag våknet vi etter en god natt søvn på Dovrefjell. Her var det så stille og godt å sove. Etter morgenturen synes Freia det var godt å slappe av mens vi spiste frokost.

Er vi søt eller er vi søt

Etter frokost pakket vi sammen og gjorde alt klart. Rett bortenfor der vi hadde sovet var det noe kunst av noe slag. Vi måtte jo ta turen bort å se hva det var før vi dro.

Ja, hva skal man si? Så dro vi videre. Det ble et lite bensinstopp på Dombås før vi kjørte videre sørover. Vi hadde nesten gått tom for vann, så vi var litt på leit etter bensinstasjon som hadde vannkran og slange. Det var ikke selvfølge at alle bensinstasjoner hadde det.

Vakre Gudbrandsdalen

Vi kjørte av E6 ved Sel og ut på veien mot Lom . Følte vi kjørte en «snarvei» for vi slapp å kjøre ned til Otta og kom inn på riksvei 15 ganske høyt oppe. Plutselig var vi i Lom. Her er det obligatorisk stopp på Bakeriet i Lom.

Det var lang kø, men bare å smøre seg med tålmodighet. Her er det alltid mye godt, men det er nå engang sånn at kanelbollene her synes vi er nesten de beste.

Vi kjørte videre og skulle nyte godsakene når vi kom litt lenger opp i dalen eller opp på Sognefjellet. Vi skulle kjøre Sognefjellsveien og så videre over Tindeveien ned til Øvre Årdal.

Innover mot Leirvassbu

Det var mye vakker natur å se på innover dalen og opp mot Sognefjellet. Været var ganske ustabilt, alt fra regn og tåke, til sol og blå himmel. Sånn er det vel i fjellet.

Til tider blåste det litt også, det ser man jo på sveisen også😂

Ved Krossbu var det mange turgåere som lå i telt. Det er mange som går i fjellet her omkring midt i Jotunheimen.

Vi hadde nesten forventet at det skulle være mere trafikk over her enn det som det var. Vi var jo nesten alene på veien. Det gjorde ikke noe det, for vi stoppet her og der og knipset bilder.

Stoppet på toppen og det ble litt bilder her også. Freia fikk løpe litt på snø og det var veldig stas. Det er litt rart å ta disse bildene med Freia, for vi har akkurat de samme bildene med Maxi, vår forrige mellompuddel.

Her på toppen tok vi også en liten pause i vogna og spiste kanelsnurrer fra Bakeriet i Lom. Det smakte fortreffelig. God å sitte inne i varmen, for der ute var det ganske kalt med yr i lufta.

Neste stopp på Sognefjellsveien var den humpete veien som er der. Den får man best bilde av hvis du kjører hele (hvis du kommer fra Lom) og stopper på toppen og tar bilde bakover.

Ganske kult bilde😂 Det var jo fotomotiver over alt over fjellet, selv i dårlig vær. Det ble mange fotostopp.

Det finnes et sånt spesielt toalett her også
Veien ned mot Skjolden

Midt oppe på fjellet er det et veikryss som er enten til Skjolden nede ved Lustrafjorden, eller til Øvre Årdal over Tindeveien. Der sto det også at det ikke var tillatt med bil over 10 meter, men vi er jo 2 delt og ikke så breie, så vi tenkte det går greit.

Det var smal vei over der, men det er møtelommer så det gikk greit. Det tar ganske lang tid å kjøre over fjellet, for det går ikke så veldig fort. Veien ned til Øvre Årdal var mange hårnålsvinger. Det var godt å komme ned å kjøre på vanlig vei igjen.

Vakkert
Øvre Årdal

Så gikk veien gjennom mange tuneller og så var vi plutselig i Lærdal igjen. Her ble det ingen stopp denne gangen, for der har vi vært noen ganger i år. Været endret seg hver gang vi var gjennom en lang tunell. Her var det et lite glimt i skylaget, så sola greide å komme gjennom litt. Synes det var litt fint jeg.

Så var det den lange Lærdalstunnelen. 2,4 mil. Synes ikke det er så gøy med tuneller når det blir så mange av dem.

Klokka begynte å gå mot kveld og planen var å finne oss et sted å stå for natta ikke så veldig seint. Vi vet også av erfaring at akkurat i dette området er det ikke så mange muligheter for fricamping.

Vi stoppet i Flåm og handlet middag for å ha det klart. Vi vurderte å ta inn på campingen i Flåm, men det var så mange mennesker over alt på det lille stedet. Fikk helt Klaus av å være der. Så vi kjørte videre. I Gudvangen stoppet vi og fylte bensin og der fant vi også kran og vannslange så vi fikk fylt på vann. Det var bra.

Så kjørte vi videre med falkeblikk for å finne et sted å stå for natten. Det var altså ingen steder som egnet seg i det hele tatt. Klokka gikk og vi lette og lette. Merket på humøret til begge to at det ikke var bra.😂

Tindefossen

Til slutt så kom vi til Tindefossen. Her var det også en campingplass som vi vurderte sterkt. Men så har du meg da. Denne lå rett ved veien (E16) hovedveien inn til Bergen. Så det ville blitt trafikkstøy på ene siden og fossefall på andre siden. Nei, det ville ikke jeg.

Så da bar det ut på veien igjen. Vi var så oppgitte til slutt, klokka hadde blitt 2130, så vi svingte bare inn en vilkårlig vei i enden av et vann for å se om det kunne være noe bortover der. Det var en kjempe smal vei, så vi trodde ikke det var noen plasser å stå, men problemet var at det var så smalt at vi fikk ikke snudd heller.

Etter å ha kjørt et stykke så fant vi en liten flik på siden av veien og der fikk vi også snudd. Bestemte oss for å stå der, tenkte at det ville bli et stille sted. Det var nesten litt skummelt der. Vi spiste litt og Freia spiste litt, men vi var liksom ikke helt sikre heller på om vi kunne stå der. Er det mulig. Det endte med at når klokka var 2230, så satte vi oss i bilen og kjørte videre. Kjørte til klokka ble 2310, så fant vi et sted. Det var også nær veien, men denne veien er ikke så trafikkert. Her står det også en annen bobil, så da er vi ikke alene😁

Nå skal det soves og i morgen skal vi kjøre 14 mil til Haugesund. Der har vi leid oss inn på campingplass for 3 netter. Nå skal vi roe ned kjøring litt og bare oppleve Haugesund og omegn.

Takk for at du leser❤️

2 kommentarer til «En dag full av mye forskjellig»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *