Vi kjører E6, den strakeste veien………

I dag startet vi fra Notvann camping kl 1100 etter en veldig varm natt. Vi hadde sett på værmeldingen at det skulle komme regn i dag, og regne i dag og i morgen i området her oppe. Vi hadde i utgangspunktet tenkt å kjøre Helgelandskysten ned (selv om vi gjorde det i fjor) fordi vi synes det er så gørr kjedelig å kjøre E6. Men sånn ble det ikke.

Liten båt på stille vann

Vi fant ut at siden det skulle regne i hele dag så kunne vi like godt ha kjøredag og bare komme oss lengst mulig nedover. Så det gjorde vi.

Så bildene i dag er mye bilder tatt fra bilen. Vi hadde første stopp i Fauske og fylte bensin. Vi skulle jo ut på et øde parti, så det var bare å ha tanken full. Det var merkbart mer trafikk på E6 nå, enn da vi kjørte oppover. Det er vel fler som har startet ferie.

Regnet som skulle komme, nærmet seg etter hvert som vi kjørte sørover.

Neste stoppen hadde vi på Polarsenteret på polarsirkelen. Vi har kjørt over Saltfjellet 2 ganger før og begge gangene har vært sen kveld, så det har vært stengt. Nå var det åpent, så da måtte vi jo nesten stoppe. Freia fikk seg en tur og hilste på en voff.

Inne på Polarsenteret så var det de samme turist tingene du kan kjøpe på turistbutikk i Oslo. Ikke noe spesielt.

Så gikk turen videre nedover og nå møtte vi regnet på vei ned til Mo i Rana. Vi hadde egentlig tenkt å gå til marmorslottet, men himmelen åpnet seg så det ble ikke noe av.

Jeg var fortsatt på jakt etter alternative sko til mine flip flopper som ble ødelagt. I Mo i Rana hadde de XXL, så vi stoppet der for å sjekke. Regnet høljet ned så jeg ble sluppet av foran døra og Frank parkerte. På XXL hadde de det nærmeste jeg kunne komme, så de får duge til jeg kommer hjem. Nå må jeg ikke gå i joggesko hele tiden😂

Etter Mo i Rana så var det bare å kjøre på da.

Det regnet og regnet hele veien. Klokka hadde blitt middagstid og vi hadde pølser i kjøleskapet. Vi kjørte så vi fant en rasteplass å stå på. Akkurat når vi stoppet så sluttet det å regne. Det var praktisk, så slapp vi å bli kliss våte når vi skulle ut😁

Det var fin plass vi stoppet på. Pauset en times tid før vi kjørte videre.

Klokka var 1730 da vi kjørte herfra. Planen var å komme et stykke nedover og vi skulle bare sove langs veien på en rasteplass tenkte vi. Vi kjørte forbi et par fine plasser å stå, men synes at det var for tidlig å stoppe. Kjørte videre og når vi begynte å tenke på å finne et sted var det selvfølgelig for sent.

Alle de fine plassene var fulle med bobiler og campingvogner. Den siste vi hadde sett oss ut var også full og da tenkte vi at vi tar en tur innover en skogsvei og ser om det er et sted vi kan stoppe der. Kjørte og kjørte , men det var ingen steder å stå. Det var nesten ingen steder å snu med den lange ekvipasjen vår heller. Klokka hadde blitt over 2000 og håpet om å finne en plass langs veien ble dårligere og dårligere.

Et lite håp om bedre vær var det i hvert fall😂😂

Vi kom oss så langt ned etter hvert ved å lete etter et sted å sove, at vi sa hadet bra til Nord Norge og kjørte inn i Trøndelag.

Ostehuset på Harran

Det hadde blitt mye bedre vær og solen hadde kommet frem igjen. Dagen endte tilslutt på en rasteplass vi har vært før som ikke ligger så langt fra Snåsavannet, og klokka ble 2115. Vi har kjørt 55 mil i dag. Det har gått egentlig ganske greit, men det var veldig langt da.

Planen vår videre er ikke klarlagt enda. Vi skal følge litt med på været fremover og se om det er noe som ser brukenes ut. Vi har lyst til å svinge til høyre når vi kommer forbi Trondheim, men vi får se an været. Vi har fortsatt 1,5 uke som vi skal kose oss i den lille tabberten vår.🥰

Dette ble utsikten vår i kveld

Det blir ikke så lenge til natta her, så finner vi ut i morgen hvor vi skal dra. Det er alltid noen nye eventyr som vi kan starte på.

Takk for at du leser❤️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *