Endelig fremme på Senja❤️

I dag våknet vi tidlig fordi vi visste vi skulle kjøre langt. Var litt trøtte også fordi vi var lenge oppe i går. Kom oss avgårde kl 0900 og det er ganske tidlig til å være oss. Da er det ikke mye kos ved frokostbordet, men sånn må det bare være. Vi hadde bestilt plass på Skaland camping på Senja, så det gjaldt å komme dit i rimelig tid. Dit er det 54 mil🤪

Det var ganske kjedelig vei ned fra Saltfjellet og det vet vi vel egentlig fra før. VI kjørte i 3 timer og fikk unna noen mil med en gang. Ikke var det så mye å se på heller. Vi kjørte direkte til fergestoppet bortsett fra et bensinstopp i Fauske.

Fergekø Bogenes til Skarberget

Vi måtte ikke vente så lenge før fergen kom og vi kom oss akkurat med. Overfarten var ikke så veldig lang, så vi satt bare i bilen med Freia. Vi hadde bestemt oss for å ta en liten omvei når vi kom over til Skarberget. Stetind, Norges nasjonalfjell, ligger i området her. Det var ca 60 minutters omvei tur/retur for å se vakre Stetind og det ville vi.

Det var veldig fint der så det ble jo knipset noen bilder. Etterpå kjørte vi tilbake til E6 og fortsatte nordover. Det begynte å bli langt på dag og vi kom oss etterhvert til Narvik. Her hadde vi bestemt oss for å kjøpe Peppes pizza og ta med på en rasteplass å spise

Frank slapp meg av på Narvik storsenter for Peppes hadde en avdeling der. Det var ikke bare å parkere den lange ekvipasjen på storsenteret så han fant seg en plass i en sidegate og ventet mens jeg hentet mat.

Så dro vi for å finne en rasteplass hvor vi kunne spise. Og for en plass vi fant. Hadde tenkt å sitte inne i vogna og spise, men her kunne vi sitte på stein og se ut over Ofotfjorden . Det var så koselig og fint. Det er ferie, og kunne gjøre sånt.

Koste oss her i sola. Det var litt vind, men fantes ikke kaldt. Kan det bli bedre. Hadde en hyggelig snapshatprat med Lisbeth og Connie. Koselig det også.

Klokka hadde blitt 1730 og vi hadde ca 20 mil å kjøre. Her var det bare å komme seg i bilen og dra avgårde. Milene suste avgårde og det gikk ganske greit.

Plutselig var vi i Troms og Finnmark fylke. Det begynte å stå Alta på skiltene. Da skjønte vi at vi var langt nord. Det begynte å røyne litt på og vi gledet oss til å komme frem. Hadde kjørt ganske mange mil i dag. Da vi svingte av E6 mot Finnsnes begynte vi å se lys i tunnelen.

I lav sol kom vi frem til Finnsnes. Da skulle det bare være tvers over Senja igjen før vi skulle være fremme. Når vi kom over på Senja ble det merkbart mye dårligere vei. Skikkelig humpete, så det gikk ikke så fort. Da vi endelig kom over og begynte nedkjøring til Skaland så vi hvor vakkert det var her.

Vi stoppet på Bergsbotn utsiktsplattform på vei ned. Klokka var blitt 2015 og sola var litt lavere på himmelen. Det var en magisk utsikt der.

Så fant vi veien til Skaland camping. Vi bestilte plass her i går. 3 netter med strøm koster 1050 kr. Det er helt ny campingplass som er ubetjent. Åpnet i fjor og servicebygget er helt nytt. Fine store plasser på grus og vi var heldige å fikk plass på første rekke, så vi har utsikt mot fjorden. Så koselig det skal bli å spise frokost med den utsikten.

Fin utsikt men må vaske ruta. Alt for mye insekter der ser jeg😂

Her vi er nå er det jo midnattssol. Den må vi jo få med oss når vi er her. Jeg søkte opp hvor på Senja man ser det best, og det er på Tungneset. Der har vi vært en tur i kveld /natt.
På vei dit kjørte vi først ut videre her vi holder til. Der var det et lite samfunn med butikk, skole, rådhus og kirkegård.

Så dro vi for å se midnattssola. For et syn som møtte oss der. Det var så vakkert, spesielt og fint. Tror det ble tatt 100 bilder😂😂

Det var helt magisk og oppleve midnattssola. Nå blir det natta etter en lang dag i bil. I morgen blir det eventyr på Senja😁😁

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *