Tirsdag 21. mai. Ute på eventyr i vakkert vær☀️

I dag, som i går våknet vi til fantastisk vær. Det var supervarmt allerede fra morgenen. Da fant vi fort ut at vi ville spise frokosten ute, og det var så deilig i sola.

Det var så deilig å sitte der i sola, men vi måtte etter hvert komme oss av gårde. Vi hadde ikke så mye planer i dag, men skulle kjøre oss en liten runde.

Koselig sted vi kjørte forbi. Minner litt om sommer.

Mange har sånne kjempestore Rododendendrobusker her på Vestlandet. Har sett det før på denne siden av landet, men kan ikke si jeg har sett det hjemme. De er hvert fall kjempe store og fine.

Vi skulle opp til Folgefonna sommerskisenter. Opp gjennom dalen for å komme dit er det veldig vakkert. Mange bilder ble knipset.😂

Sånn ser det ofte ut når vi er på tur. Frank må kjøre til siden, jeg hopper ut å knipser bilder.

Det er smale veier oppover her, så man nesten håper man ikke møter noen. Det var veldig lite trafikk her når vi kjørte her i formiddag.

Jo høyere opp vi kom jo mer brøytekanter ble det. Samtidig så var det ikke så veldig mye snø. Vi har vært her oppe for noen år siden og da var det mye mer snø.

På toppen var det helt fantastisk. Det var litt vind, men ganske varmt likevel til å være så høyt.

Vind i håret, ellers helt grei utsikt…….😂😂😂

Finn en feil……🤣

Det var ikke så veldig mange i bakken her, men det hang en stor plakat at det er Tysklands alpinlandslag faste trenebase. Og det var mange tyske her som stod på ski.

Vi tok en liten rast her og spiste verdens vondeste vaffel. Norge kan ikke erkjenne seg sånne vafler. Og så små de var. Skal vedde for at de kom fra en maskin.😩

På nedoverturen tok vi oss tid til litt bilder sammen med disse høye snøgavlene. Noen steder var det litt høyde på dem, men har sett de høyere.

Det gikk ikke å klatre nei…….😂

Det var jo en fantastisk utsikt når vi kjørte ned. Utrolig vakkert.🇳🇴🇳🇴🇳🇴

Et lite stykke Norge🇳🇴🇳🇴🇳🇴

Søte fine kua❤️

Da vi kom ned fra Folgefonna dro vi mot Utne. Det er nasjonal turistvei. Så det er en veldig vakker veistrekning.

Dette stedet er Herand. Veldig koselig og fint sted.

Veien gikk videre over skogen. Smale svingete veier.

Det var så mye fint å se på den veien. Vi stoppet flere steder for å ta litt bilder. Været har mye å si, men det er vakkert uansett synes jeg her på Vestlandet.

Alle har disse store buskene. De er jo så fine.

Hærlig sted med Hardangerfjorden som bakteppe. Kan det bli bedre.🤩❤️

Da vi kom til Utne var planen å ta ferge til Kinsarvik. Vi stilte oss opp i kø, men synes det var litt rart, for alle andre som stod der sto i en annen rekke. Det gikk ferge til 2 steder her, så vi tolket det slit at de skulle til det andre stedet.

Følte vi hadde god tid så vi gikk litt rundt i Utne. Vi hadde ikke undersøkt noen tid tabell og kjørte bare på lykke og fromme.

Så kom det en ferge inn og da skiftet skiltet til Kvandal. Det var jo ikke dit vi skulle. Hele den andre rekka kjørte ombord. Da tenkte jeg at kanskje det er lurt å sjekke fergetider. Da viser det seg at den fergen vi skulle ha kommer ikke før om 45 min. Da tenkte vi nøyaktig 2 min. før vi bestemte oss for å kjøre til Odda. Det skulle ta 45 min og var litt over 4 mil.

Den veien som går fra Utne til Odda har vi hele tiden trodd har vært en dårlig og smal vei. Det er ingen som kjører der. Alle turistene kjører på veien forbi Ullensvang, Lofthus og Kinsarvik. Den veien er veldig smal til tider, men vi har uten grunn, trodd at den på andre siden av fjorden var værre.

Vi la i vei, og det viste seg at det var en mye bedre vei, enn turistveien på andre siden av fjorden. Det gikk så det suste og det var mye fint å se på. Det var ikke noe offer å ta den veien.

Vi stoppet for å ta bilder over fjorden av alle fruktgårdene på andre siden. Vi ser dem jo ikke sånn når vi kjører der.

Det var blomstring på denne siden av fjorden også.

Folgefonna

Det var en fin tur nedover på «gale» siden av Sørfjorden.

Screenshot

Vi hadde bestemt oss for at vi skulle bestille oss en pizza til middag i dag. Vi kjørte innom gatekjøkkenet i Odda på vei hjem.

Deilig å sitte ute å spise. Det har vært skikkelig varmt her i dag. Vi har bare kost oss masse.

Når maten hadde sunket så gikk vi oss en kveldstur i nærområdet her. Vi fant steder vi ikke hadde vært før.

Fant oss et utsiktspunkt. Vi har jo sett utsikten før, men det var fra et lavere perspektiv.

Det viste seg å være et utsiktspunkt litt lenger oppe også, så vi tok turen for å se.

Her var det også en grei utsikt over Odda. Det er et kjempefint utgangspunkt for å utforske Hardanger. Her når man det meste hvis man har bil.

Resten av kvelden koste vi oss bare. Etter helligdagene var over så har gjestene endret seg. Når nordmennene dro hjem kom det tyske, franske og nederlandske turister. Så pr. nå er vi de eneste norske igjen på campingplassen.🤩🇳🇴

Dette er siste kvelden vår. Så i morgen setter vi nesa hjem igjen. Vi har hatt noen utrolig flotte dager her i Hardanger. Her er det så vakkert og med det været vi har hatt så kan vi ikke klage.

Takk for at du leser❤️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *