Fricamping

Noe av det beste med å fricampe er at du kan finne bortgjemte fine steder som du har nesten for deg selv. Mens vi venter tenkte jeg at jeg skulle fortelle litt om et av de fine stedene vi har fricampet.

Vi har kjøpt oss boka bobilguiden og i den er det faktisk noen gode tips også for oss med campingvogn.

Har også funnet noen selv når vi har kjørt rundt, men nå vil jeg fortelle om et sted fra boka. Nemlig Femunden. Dette stedet prøvde vi i fjor tidlig sommer. Vi kjørte til Femunden og inn i nasjonalparken. Boka forteller om et sted som er rett innenfor parken til venstre. Vi så det stedet når vi kom, men der var det helt fullt, og i hvert fall ikke plass til oss som er ganske lange med stasjonsvogn og Tabbert. Vi kjørte litt lenger inn i parken, for det skulle være et sted til som skulle være ganske fint. Dette viste seg å være sant. Sandodden het det og var et superfint sted helt nede ved vannet. Det var litt trær og sjonglere seg gjennom, men det gikk fint.

Vi kom hit om kvelden og rakk akkurat å få med oss en vakker solnedgang. Vi hadde stedet helt for oss selv og kunne ikke kost oss mer. Hit anbefales det en tur. Nå skal det sies at vi var jo der ganske tidlig på sesongen. Så kanskje det var derfor vi fikk plass. Tror det kan være ganske fullt her midt på sommeren.

Fin plass
Koste oss

2 kommentarer til «Fricamping»

 1. Hej :o)
  Hilsen fra Danmark. Fandt frem til jeres hjemmeside da jeg googlede «femund, fricamping»!
  Vi planlægger at årets sommertur med vores lille Adria Action skal gå til Norge, hvor vi vil køre til Femundsmarka Nationalpark og tænker at fricampe – men er det lovligt i Norge?
  Vi gør det meget i Sverige, og oplever tit at vi er de eneste med campingvogn mellem mange autocampere på stellplatser, men dette er vores første tur til Norge. (på trods af, at jeg rent faktisk har familie i Oslo!!).
  Derefter planer vi på at køre mod Rondane og derefter måske Jotunheimen og så tilbage til Danmark gennem Sverige.

  Har I gode tips til 14 dage i Norge er jeg meget interesseret :o)

  Hvis jeg skal købe Bobilguiden som I anbefaler, er dette så den rette udgave: https://cdon.dk/b-ger/bobilguiden-s-rlandet-og-stlandet-p68998369

  Venlig hilsen
  Jock Iuel – Danmark
  actioncamping.dk

  1. Hei, beklager litt sent svar. Hyggelig at du titter innom bloggen vår. Når du er i Femundsmarka så er det ikke langt til den fine byen Røros. Gammel gruveby. Verdt et besøk. På vei mot Rondane så finnes også Grimsdalen. Veldig fin dal å kjøre gjennom. Det er en bomvei, men tillatt for alle. I Jotunheimen er det mye fin natur. Her er Eidsbugarden et fint sted. Her er det fine muligheter for å gå fine turer. Sognefjellsveien er også veldig fint. Det er en artig vei å kjøre. I Lom har de verdens beste kanelboller på bakeriet i Lom. Det er mange fine steder i området.
   Når det gjelder den bobilguiden så har jeg ikke de bøkene lenger. Jeg huser ikke om den du har lagt ved dekker helt opp til Jotunheimen.

   Mvh Monica

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *